E-scooter ile yaralanma oranları artış gösterdi

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 1:17 pm

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, önceden basit bir çocuk oyuncağı olarak algılanan scooter’lar artık günlük ulaşımın kolay ve eğlenceli bir alternatifi haline gelmeye başladı. Elektrikle çalışan bu şirin dostlarımız, aslında göründüğünden çok daha tehlikeli olabilir.

 

Kaliforniya Üniversitesi’nden bilim insanlarının yürüttüğü ve son yılların en kapsamlı çalışmalarından biri olarak gösterilen araştırmalar, e-scooter’ların sanılandan çok daha fazla yaralanma sonuçlu kazaya karıştığını gösteriyor. Los Angeles merkezli yapılan çalışmada, bu şehirde bulunan 180 klinik ve 2 hastaneye 1 Ocak 2014 – 14 Mayıs 2020 tarihleri arasında gelen hasta şikayetleri incelendi.

scooter

 

Toplam 1354 hasta verisi üzerinde yapılan çalışma sonuçlarına göre, her bir milyon kişiden 115’i e-scooter ile gerçekleşen bir kaza sonucu yaralanıyor. Bu sayı motosikletler için bir milyonda 104 iken içlerinde en masumu olan bisiklette ise sayı 15’e kadar geriliyor.

Bilim insanları, e-scooter ile gerçekleşen kazalar sonucunda daha fazla kişinin yaralanmasının temel sebebinin, bu araçların fazla hafife alınması ve bu nedenle de motosiklette kullanılan koruyucu ekipmanların genelde bu araçlarda tercih edilmemesi olarak gösteriyor.

 

Bununla birlikte yine yapılan araştırma sonuçları bizlere gösteriyor ki, her ne kadar e-scooter ile yapılan kazalar sonucun daha fazla yaralanma meydana gelse de, bu yaralanmalar motosiklet kazaları sonucu gerçekleşen yaralanmalara göre daha az önemli ve az ölümcül oluyor.

Microsoft, bazı Rus alan adlarına el koydu!