e-okul VBS sistemine büyük ilgi

Yayın tarihi: 15 Haziran 2020 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 14 Haziran 2020 Pazar 7:01 pm

e-okul VBS sistemi sayesinde öğrenciler ve aileleri artık öğrencinin okuldaki durumu hakkında daha net bilgi alabilecekler. Özellikle ailelerin/velilerin bilgi alması için kullanılan sistemin ismi de Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) olarak adlandırılmış.

e-okul VBS sistemi, ilk defa 2007 yılında kullanıma açılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir departmanı olan Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) tarafından yürütülen e-okul sistemi, okulların ve eğitim sistemini dijital dönüşüm projesi olarak biliniyor.

e-okul VBS

Bu proje sayesinde, tüm okullar, öğrencileri hakkındaki sınav sonuçlarını, karne bilgilerini, yoklama kayıtları gibi verileri, e-okul sistemine girerek merkezi olarak kontrol edilmesine imkan sağlıyor. Veli Bilgilendirme Sistemi de velilerin bu bilgilere erişerek çocuklarınun durumu hakkında anında ve güncel bilgi almasını sağlıyor. Veliler, yoklama sonuçları, davranış notları, çocuğun aldığı uyarıları, ödev verileri, notları gibi genel okul durumu hakkında bilgi alabiliyor.

Velilerin sisteme girebilmesi için, öğrencinin TC Kimlik Numarası ve okul numarası ile beraber bazı güvenlik sorularına da cevap vermesi gerekiyor.

Çocuklarının okul durumunu merak eden veliler, VBS sistemine, verdiğimiz linkten erişebilirler.

Peki siz eğer veliyseniz, çocuğunuz için VBS sistemini kullandınız mı? Deneyiminiz hakkında yorumlarınızı bizimle paylaşmanızı rica ederiz.

Star Wars: Squadrons resmen duyuruldu