E-Devlet’e bakın AKP üyesi çıkabilirsiniz

Yayın tarihi: 17 Ocak 2021 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 17 Ocak 2021 Pazar 10:00 am

Gazeteci Fergün Atalay, bilgisi dışında AKP üyesi yapıldığını fark ettiğini açıkladı. Atalay, olay ilişkin suç duyurusunda bulunacağını söylerken akıllara daha önce de habersizce AKP üyesi yapıldığını fark eden isimler geldi.

AKP’nin üyelik sayılarına ilişkin tartışmalar devam ederken dikkat çekici bir haber geldi. Gazeteci, yazar Fergün Atalay yaklaşık 11 yıldır AKP üyesi olduğunu fark ederek Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Siyasi partilerle herhangi bir bağı olmadığını ve bilgisi dışında AKP üyesi yapıldığını söyledi. Söz konusu paylaşımının ardından yüzlerce kişinin aynı mağduriyeti yaşadığını belirten Atalay, suç duyurusunda bulunacağını da açıkladı.

Atalay’ın söz konusu paylaşımı akıllara eski haberleri ve haberi dışında AKP üyesi yapılan yüzlerce kişiyi getirdi. BirGün’den Meral Danyıldız’ın haberine göre, söz konusu haberlerin ardından üyelik sorgulaması yapan Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Sezgin Yılmaz da geçtiğimiz yıl AKP’ye üye yapıldığını fark etti.

Öte yandan yine geçtiğimiz yılın son aylarında İzmir İl Teşkilatı’nın parti ile herhangi bir ilgisi olmayan birçok yurttaşı rızası dışında parti üyesi yaptığı iddia edilmişti. Yurttaşların telefonlarına gelen bir mesajla parti üyesi olduğunu öğrendiği belirtilirken, bir yurttaş seçmen kütük bilgileri üzerinden üye yapılmış olabileceğini öğrendiğini söylemişti.

Ancak AKP’nin habersiz üyelikleri bunlarla sınırlı değildi. 2018 yılında Halkevleri Gaziosmanpaşa eski Başkanı Ruhi Kara, haberi olmadan AKP üyesi yapıldığını söyleyerek suç duyurusunda bulunmuştu.

Habersiz üyeliklerin en büyüğü ise 2012 yılında Yozgat’ta meydana gelmişti. CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan ile parti üyesi 381 kişinin AKP’ye üye yapıldı ve CHP üyeliklerinin düştüğü ortaya çıkmıştı. Yine aynı yıl İzmir’de de yurttaşların hasta kayıt bilgileri üzerinden AKP üyesi yapıldığı iddia edilmişti.