Duygu dolu anlar… Yurdun karşısındaki kaldırımda karantinadaki kızını aradı

Yayın tarihi: 18 Mart 2020 Çarşamba 1:59 pm - Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba 2:43 pm

Başakşehir’de yurt dışından gelenlerin karantina altına alındığı yurdun önüne gelen baba Demirkale, kızının bulunduğu odanın karşısında bulunan kaldırımdan kızıyla telefonda görüştü.

Avrupa’nın 9 ülkesinden getirilen Türk vatandaşları İstanbul’da boşaltılan öğrenci yurtlarına yerleştirilerek karantina altına alınmıştı.

KIZINI TELEFONLA ARADI

İstanbul Başakşehir’deki karantina yurdu Kanuni Sultan Süleyman yurduna yakınları bulunan ailelerden bazıları yurdun önüne geldi. Yurtta Fransa’ya dil eğitimi için gitmiş olan kızı bulunan baba Levent Demirkale de kızının ihtiyaçlarını sormak için yurdun önüne geldi. Giriş çıkışlara izin verilmediği ve polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yurt çevresinde baba Demirkale kızının bulunduğu odaya yakın bir noktada durarak kızını telefonla aradı. Kaldırımda bekleyen baba yurtta bulunan kızı Ecenaz ile telefonla arayarak görüştü ve İhtiyaçlarını sordu. Baba Levent Demirkale arada bulunan 15- 20 metre mesafeden kızını görmüş oldu.

“YURT YÖNETİMİYLE GÖRÜŞECEĞİZ”

Kızının dil eğitimi için Fransa’da bulunduğunu söyleyerek baba Demirkale , “Tam dönecekti bir hafta öne aldık ama bu olay patlayınca dışişlerine başvurduk. Kaldırdılar uçakları dün geldi. İçeride her şeyleri iyimiş ama ıslak mendil, sprey , yer temizlemek için bir şeyler istiyor. Diğer ihtiyaçları karşılanıyor. Çamaşır, tshirt gibi şeyleri verebilir miyiz diye sorduk. Şu an da hiç bir şey kabul etmiyorlar. Yurt yönetimiyle görüşeceğiz. Yemekleri veriliyor. Tek kişilik odalarda kalıyorlar” diye konuştu.