Duygu Delen’in şüpheli ölümünde Mehmet Kaplan’ın ifadesi ortaya çıktı: ‘Tartıştık, bir kaç kez vurdum’

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2020 Cuma 9:33 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 1:38 pm

Duygu Delen, Atlantik Halı’nın sahibi Bileç Kaplan’ın oğlu Mehmet Kaplan’ın evinin 4. katından düşerek yaşamını yitirdi. İfadesinde Duygu Delen’e şiddet uyguladığını itiraf eden zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, dün akşam saatlerinde Batıkent Mahallesi’nde meydana geldi. Duygu Dêlen, Mehmet Kaplan’ın yaşadığı 5 katlı apartmanın 4’üncü katındaki evine gitti. Bir süre sonra Duygu Delen, evin penceresinden düştü.

17 yaşındaki Duygu Delen’in ölümünde cinayet iddiası!

Genç kızın düştüğünü gören mahahalleli, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Duygu Delen’in yaşamını yitirdiği belirlendi.

Duygu Delen’in cenazesi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu’nun morguna götürüldü. Gözaltına alınan Mehmet Kaplan adliyeye sev edildi.

Duygu Delen’in ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldı.

MEHMET KAPLAN’IN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Kaplan’ın ifadesinde, “Duygu ile 3,5 ay önce ayrıldık. Daha sonra yine barıştık. Eve gittik, bu sırada telefonumda başka kadınların fotoğrafını gördü. Duygu buna kızdı ve tartışmaya başladık. Sonra tartışma esnasında kendisinin de başka erkek arkadaşları olduğunu söyledi. Benimle evlenmek istiyordu. Ben de ‘bu saatten sonra seninle ilişkim bitmiştir, eğer başka erkeklerle olduysan seninle evlenmem’ diyerek ondan evden gitmesini istedim. Duygu, ‘ben tüm umutlarımı sana bağlamıştım’ diyerek evden gitmek istemedi. Tartıştık, birkaç kez vurdum. Elimi cama vurarak kestim. Elimi yıkamaya gittim. Olay gerçekleşmiş. Olay anını görmedim” dediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından 17 yaşındaki Duygu D’nin ölümündeki şüpheli Mehmet K’nın tutuklandığını açıkladı.

Vali Gül paylaşımında; “Gaziantep’te vefat eden Duygu D. öğrencimize/kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Olayın şüphelisi Mehmet K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Acı hepimizin acısıdır, bundan sonraki süreç bağımsız mahkemeler tarafından yürütülecektir. Şehrimizin başı sağ olsun…” ifadelerini kullandı.