Duygu Delen’in ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi

Yayın tarihi: 2 Kasım 2020 Pazartesi 11:29 am - Güncelleme: 2 Kasım 2020 Pazartesi 11:29 am

Duygu Delen’in şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada iddianame hazırlandı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, tutuklu sanık Mehmet Kaplan’ın Duygu Delen’i şiddete maruz bıraktığı yer aldı. Delen’in telefonunun da, “O kadar çok sıkıp kısıtlıyor ki yaşama sevinci kalmadı bende” yazılı not ortaya çıktı.

Gaziantep’te, 17 yaşındaki Duygu Delen’in, Mehmet Kaplan’a ait evin penceresinden düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturmada Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede skandal ayrıntılar yer aldı.

Dosyada tutuklu bulunan tek şüpheli Mehmet Kaplan hakkında “çocuğun kasten öldürülmesi” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “hakaret” ve “konutta yağma” suçlarından ise çeşitli oranlarda ceza talep edildi. Hazırlanan iddianame mahkeme heyeti tarafından kabul edilen iddianamede Mehmet Kaplan’ın Duygu Delen’e olay öncesinde birçok kez şiddet uyguladığı yer alırken, Duygu Delen’in telefonundaki notlar kısmına “Mehmet Can o kadar çok sıkıp kısıtlıyor ki yaşama sevinci kalmadı bende” yazdığı öğrenildi.

İddianamede, şüpheli Mehmet Kaplan’ın emniyet ifadesine de yer verildi.

DUYGU’NUN ANNESİNDEN ÖZÜR DİLEMİŞ

İddianamede belirtilen telefon inceleme raporlarında şüpheli Mehmet Kaplan’ın bir arkadaşına şöyle söylemiş:

“Ama sinir hastalığımın 18 yıl boyunca önüne geçemedim. Sadece belli bir yere kadar kesebiliyorum. Bunu da bilerek daha çok zarar vermek istemiyorum Duygu’ya” dediği aktarıldı. Telefon notları bölümünde yapılan incelemede maktule yazıldığı değerlendirilen mesajlarda ayrılık konusuna dair şüphelinin üzüntü ve pişmanlık duyduğu vurgulandı. Şüpheli’nin olaydan çok önceki tarihlerde Duygu’nun annesine “Dün yaptıklarımın bir açıklaması yok. Kendimi rezil ettim. Ailenizden özür dilerim” ile “Duygunun benden uzak durmasını sağlayın. Mesele Duygu olunca kendimi tutamıyorum” yazılı mesajlar attığı iddianamede yer aldı.

“YAŞAMA SEVİNCİ KALMADI BENDE”

Duygu Delen’in telefon kayıtlarında yapılan incelemede ise notlar kısmında şüpheliye yazdığı değerlendirilen 2 not tespit edildiği iddianame belirtilerek, notların bir kısmında “Kendimi koca kadınlar gibi hissetmeye başladım. Bunun sebebi de, şunu yapınca Mehmet Can laf edecek, şunu deyince şöyle olacak bunu yapınca da böyle olur düşüncesinden, acaba bana kızacak mısın diye diken üstündeyim. Gerçekten seni ölecek kadar seviyorum. Ama sadece sevmek her şeyi çözmüyormuş. Mehmet Can o kadar çok sıkıp kısıtlıyor ki yaşama sevinci kalmadı bende” şeklindeki ifadeler de iddianamede aktarıldı.

Olay esnasında apartmanın bir dairesinde temizlik görevlisi olarak çalışan D.K.’nın ifadesinde, alt daireden erkek bağırma sesleri geldiğini aktararak, “Bir erkeğin bağırma sesi geliyordu. Ama ne dediği anlaşılmıyordu” demesi de iddianameye eklendi.

“BAŞIMI ARACIN KAPUTUNA VURDU”

Delen’in yakından arkadaşı olan E.N.A.’nın ifadesine göre, şüphelinin maktule kötü davrandığı iddianamede belirtildi. E.N.A.’nın, “Bir ara Duygu’nun burun kısmı morarmıştı. Ne olduğunu sorduğumda bana başta banyodan kayıp düştüğü söyledi. Ancak ben inanmayıp ısrarla sorduğumda bana, ‘Mehmet’le buluştuğumuzda kafamı aracın kaputuna vurdu. Mehmet ve annesi beni hastaneye götürdü’ demişti. Mehmet Kaplan sinirliydi. Olay günü Duygu bana Mehmet’le buluşacağını söylemişti. Bende neden diye sordum ona o da bana anladığım kadarıyla Mehmet’in kendisini bir daha rahatsız etmemesi görüşeceğini söyledi. Çünkü Mehmet sürekli Duygu’yu rahatsız ediyordu. Daha önce evinin önüne bile gitmişti. Bir keresinde Duygu Mehmet’in Erdem’i silahla tehdit ettiğini araya Mehmet’in ailesinin girip Erdem’in ailesinden özür dilediğini söylemişti. Duygu’yu tanıdığım kadarıyla intihar etmesi mümkün değildir. Ancak Mehmet’in psikolojik durumu gereği Duygu’ya zarar verme ihtimali var” şeklindeki ifadesi iddianameye eklendi.