Düşecek diye beklerken 2. el otomobil fiyatları yine arttı!

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 11:20 am

Doların 14 TL’yi geçip 15 TL’ye yelken açmasıyla birlikte ikinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş beklentisi başka baharlara kaldı.

Düşecek diye beklerken 2. el otomobil fiyatları yine arttı! Rusya Ukrayna arasında patlak veren savaşın ardından dolarda hızlı bir yükseliş başlamıştı. Bu yükselişle birlikte dolar kuru 14,8 TL seviyelerine kadar çıktı. Bununla birlikte Euro da önemli oranda değer kazandı.

Döviz kurlarındaki bu artış doğal olarak otomobil piyasasını derinden etkiledi. Ülkemizdeki otomobil fiyatları direkt olarak döviz kurlarına bağlı olduğu için fiyatlar döviz kurlarından olumsuz etkilendi.

Peki ikinci elde fiyatlar nasıl değişti. Hemen bu konu hakkında da sizlere ufak ipuçları verelim.

 

ikinci el otomobil

Hali hazırda Türkiye’de ikinci el otomobil almak için bile 100 bin TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. En azından sorunsuz bir otomobil almak istiyorsanız. Zaten bu tutarın altına aldığınız otomobiller de yaptığınız masraflarla bir şekilde 100 bin TL civarına ulaşıyor.

Son zamların etkisiyle 60 – 70 bin bandındaki otomobiller bir anda 80 – 90 bin TL bandına yükseldi. Yani hemen hemen tüm otomobillere yüzde 10 ile yüzde 15 arasında bir zam geldi.

Hali hazırda beğenip binmeyeceğiniz bir Şahin için 30 bin TL ve üzeri fiyatlar talep ediliyor. Zaten bu paraların altına da otomobil bulmak çok mümkün değil diyebiliriz.

Samsung güncelleme sürprizi yapacak: Tam 100 milyon cihaz işte detaylar