Durun siz yandaşsınız! Cem Küçük’ten Hande Fırat’a: Hadi şimdi savun

Yayın tarihi: 8 Eylül 2024 Pazar 11:28 am - Güncelleme: 8 Eylül 2024 Pazar 11:28 am

Haber: Haber Merkezi

Kara Harp Okulu’nda teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı AKP’yi ve yandaşları ikiye böldü. Gazeteci Cem Küçük sloganın siyasi bir slogan olduğunu savunarak Hande Fırat’a yüklendi. Cem Küçük, Hande Fırat’ı hedef alarak, “Yüreğin yetiyorsa şimdi de savun” ifadelerini kullandı.

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde kılıçlarıyla yemin eden teğmenler, AKP’li isimleri birbirine düşürdü. Yeminin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kendini bilmezler” diyerek tepki gösterdi ve ve “Ordumuzun yıpratılmasına izin verilmeyiz. Bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kimlere çektiniz! Gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez temizlenecek” ifadelerini kullandı.

AKP’li Erdoğan’ın bu sözleri AKP’li isimler arasında tartışma yarattı. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cem Küçük, Hande Fırat’ı hedef aldı.

“SENDE YÜREK VARSA…”

Yandaş gazeteci Cem Küçük, sosyal medya hesabından çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. Küçük, Fırat’ın yemin törenine ilişkin yaptığı paylaşımı alıntılayarak tepki gösterdi. Küçük, “Sende yürek varsa şimdi savunursun. Perşembe gecesi teğmenleri eleştiren bizlere isim vermeden hakaret ettin. Aynısını şimdi Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’ye söyle de görelim” ifadelerini kullandı.

“FARKLI YERLERE ÇEKMEMEK GEREKİR”

Gazeteci Hande Fırat ise geçtiğimiz günlerde teğmenleri hedef alanlara tepki göstererek “Kara Harp Okulu’ndaki görüntüleri farklı yerlere çekmemek gerekiyor. Her mezuniyet töreni sonrası geleneksel olarak, kılıçlar çekilip, yemin tekrarlanır. Türkiye’de tartışmaya açılmak istenen darbe vb. dönemlerinin bittiğini herkes biliyor” demişti.

“SİYASİ BİR SLOGANDIR, KABUL EDİLEMEZ”

AKP’li Cem Küçük katıldığı bir televizyon programında teğmenlerin kara harp okulu mezuniyet törenlerinde teğmenlerin attığı ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganına “‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ siyasi bir slogandır, kabul edilemez” dedi.

Cem Küçük konuşmasında, “Bu slogan 2007 yılında Cumhuriyet Mitingleri, daha sonra gezi ve CHP’nin sloganı oldu” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklaması AKP’deki ‘teğmenler’ kavgasını büyüttü! Yiğit Bulut’a istifa çağrısı

Kaynak: HABER MERKEZİ