Dursun Özbek’ten Murat Kurum eleştirilerine yanıt

Yayın tarihi: 24 Ocak 2024 Çarşamba 5:09 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2024 Çarşamba 5:09 pm

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İBB Başkan Adayı Murat Kurum‘a destek vermesi sonrası yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, divan kurulunun ocak ayı olağan toplantısında açıklamalarda bulundu. Özbek, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum hakkındaki, “Şahsi kanaatim, Sayın Bakanın İstanbul için bir şans olduğudur” sözlerine açıklık getirdi.

MURAT KURUM AÇIKLAMASI

Dursun Özbek, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un Galatasaray Kulübünü ziyareti sonrasında oluşan gündem hakkında da konuşmak istediğini dile getirerek “Bir konuya daha işaret etmek istiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sayın Murat Kurum’un kulübümüzü ziyareti sonrası oluşan gündem nedeniyle söylemek istediğim şeyler var. Sayın Murat Kurum’la, Emlak Konut başkanlığı, bakanlığı döneminde, özellikle deprem felaketi sonrası kulübümüzün yaptığı çalışmalarda birlikte mesai harcama fırsatı bulduk. Kendisiyle uyumlu ve verimli bir çalışma ortamımız oldu. Sayın Murat Kurum’un kulübümüzü ziyaret ettiği gün kullandığım ifadelerim bu 8 yıllık süre zarfında sayın bakanla yaptığımız çalışmalardan oluşan görüşlerimin bir paylaşımıdır” ifadelerini kullandı.

DURSUN ÖZBEK NE DEMİŞTİ?

Galatasaray Başkanı Özbek, İBB başkan adayı Kurum için “İstanbul için şans” ifadelerini kullanmıştı. Özbek, “Sayın bakanımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Sayın Kurum’un İstanbul’a bakış açısını çok iyi biliyorum. Kendisiyle defalarca bunları konuşma fırsatımız oldu. Şahsi kanaatim, sayın bakanın İstanbul için bir şans olduğunu, faaliyetlerini özellikle İstanbul’un ihtiyaçları çerçevesinde sürdüreceğinden ben son derece eminim.” demişti.

Dursun Özbek’e karşı imza kampanyası başlatıldı: Galatasaray Başkanı sıfatıyla açıklayamazsınız

Dursun Özbek’ten tepki çeken Murat Kurum desteği

Kaynak: TELE1