Durdurulamıyor! LPG’ye dev zam geliyor

Yayın tarihi: 2 Ekim 2023 Pazartesi 10:01 am - Güncelleme: 2 Ekim 2023 Pazartesi 10:01 am

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleri gündemden düşmüyor. Otogaz grubuna yarından itibaren 69 kuruş zam bekleniyor.

Türkiye’de döviz kurunun yüksek seyri brent petroldeki hareketlilik Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor. Akaryakıttaki zamlar Türkiye’de satılan iğneden ipliğe her ürünü etkiliyor. Fiyatlardaki bu değişiklikler ise yurttaşın cebini yakıyor.

Benzin ve motorine gelen zamların ardından sektör kaynaklarının aktardığına göre, 3 Ekim Salı gününden geçerli olmak üzere  Otogaz grubunda 69 kuruşluk fiyat artışı bekleniyor. Öte yandan benzin ve motorine herhangi bir fiyat değişimi beklenmiyor.

Araç sahipleri dikkat! LPG’ye dev zam geliyor

AKARYAKIT FİYATLARI HESAPLAMASI

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.