Dünyayı sarsan yazılım krizi! Paralı özür kuponu da mavi ekran verdi

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 3:25 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 Perşembe 3:25 pm

Dünyayı sarsan küresel teknoloji kesintisinden sorumlu olan siber güvenlik firması CrowdStrike, 10 dolarlık özür kuponu da mavi ekran verdi.

Geçen hafta yaşanan küresel teknoloji kesintisinden sorumlu olan siber güvenlik firması CrowdStrike, yaşananların ardından ekstra çalışmalarından dolayı ortaklarına 10 dolarlık Uber Eats hediye kartlarıyla teşekkür etti.

CNBC-e’nin haberine göre sosyal medya kullanıcıları bu hediye kartlarının ekran görüntülerini ve CrowdStrike’ın e-postasını internetten paylaşmaya başladı. Bazı kullanıcılar, krediyi kullanmaya çalıştıklarında kuponların çalışmadığını belirtti.

ÖZÜR KUPONLARI DA ‘ERROR’ VERDİ

CrowdStrike Sözcüsü, Business Insider’a yaptığı açıklamada, şirketin bu kuponları Accelerate Programı’na dahil olan ve CrowdStrike ürünlerini satan ve yöneten ortaklarına gönderdiğini doğruladı. Sözcü, “Uber, yüksek kullanım oranları nedeniyle bunu dolandırıcılık olarak işaretledi” ifadeleriyle yemek kuponlarının da mavi ekran verdiğini doğrulamış oldu.

Bir bulut satıcısında görev alan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir çalışan, CrowdStrike’ın önce bir hediye kuponu maili ilettiğini sonra bunu iptal ettiğini ve ardından yeni bir hediye kupon paylaşımı yaptığını aktardı.

CrowdStrike ortaklarına hitaben yazılan ilk e-posta, şirketin baş iş sorumlusu Daniel Bernard tarafından imzalanmıştı. Daniel Bernard, dünyanın mavi ekran verdiği 5 saatte ve sonrasındaki yoğun çalışmaları nedeniye teşekkürlerini sunmuştu.

Birkaç Reddit ve X kullanıcısı benzer hikayeler paylaşarak hediye kartlarını kullanmakta yaşadıkları zorluklar nedeniyle hayal kırıklıklarını dile getirdi. CrowdStrike sözcüsü, Uber’in hediye kartlarını çok sayıda kişinin kullanması nedeniyle dolandırıcılık olarak işaretlediğini söyledi. Şirket, kaç adet kupon gönderildiği sorusunu yanıtlamadı.

NE OLMUŞTU?

Cuma günkü kesinti dünya genelinde operasyonları etkilemişti, uçuşlar durdurulmuştu, TV ağları yayından kesildi ve tıbbi işlemler iptal edilmişti. CrowdStrike, kesintinin Windows güncellemesindeki bir “hata” nedeniyle olduğunu söylemişti. Krizden Türk şirketleri de etkilenmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ