Dünyayı ayağa kaldıran görüntüler! Hayvanları metal kayışlarla bağlayıp işkence ettiler

Yayın tarihi: 15 Kasım 2019 Cuma 6:25 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2019 Cuma 6:32 pm

Bu korkunç görüntüler, Hamburg’daki bir deney laboratuvarında metal kayışlarla bağlanıp daracık kutularda esir edilen maymun ve köpeklere yapılan işkenceleri gösteriyor. Bu vahşetin hayvan hakları aktivistleri tarafından ortaya çıkarılması, AB ve İngiltere’deki yasalarda değişiklik yapılması çağrısına neden oldu.

Soko Tierschutz ve Cruelty Free International adlı örgütlere göre, Aşağı Saksonya bölgesindeki Mienenbuttel’de bulunan laboratuvarda toksisite testinden sonra kanama geçiren ve ölen kedi ve köpekler de var. İki kuruluş adına bir çalışan gizli kayıt yaparak, LPT Farmakoloji ve Toksikoloji Laboratuvarı’ndaki koşulları filme aldı. Verilen bilgiye göre, beagle, maymun, kedi ve tavşanlarda toksikoloji testleri yapıldığı açıklandı. Kedilere günde 13 enjeksiyona kadar iğne yapıldığı ve acı içinde bırakıldığı bildirildi.

Şiddetli kusma, iç kanama, solunum yetmezliği, ateş, kilo kaybı, uyuşukluk, cilt problemleri, organ yetmezliği ve hatta ölüm gibi toksik etkileri ölçmek için hayvanlara giderek artan miktarda madde enjekte ediliyor, yediriliyor ya da bu zehirli maddeleri soluk alıp vererek yutmaları sağlanıyor. Bu esnada hiçbir anestezi veya ağrı kesici verilmiyor.