Dünyanın önde gelen yatırım şirketleri hangi altcoin’lere güveniyor

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2021 Salı 7:00 am - Güncelleme: 4 Temmuz 2021 Pazar 12:43 pm

Kripto paralarda özellikle son dönem çok buhranlı geçti. Sert takılmalar nedeniyle bazı yatırımcılar borsaya küstü. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yukarıya doğru ivme kazanması ise henüz yeni gerçekleşti. 60 bin dolar seviyelerini gören Bitcoin aniden 30 bin doların bile altına indi.

Yaşanan yeni gelişmelerle birlikte kripto para devi şu anda 39 bin dolar seviyesini zorlamak için harekete geçti. Eğer bu seviyeyi aşarsa yeniden 60 bin dolar düzeyine kadar çıkabilir. Grayscale gibi devasa yatırım şirketleri bu yükselişten pay almak istiyor.

Yeni yapılan bir açıklamaya göre Grayscale kendi portföyüne ADA ekledi. Şu anda şirketin bulundurduğu en büyük yatırım yüzde 67 ile Bitcoin oldu. Onun hemen ardından ikinci sırada Ethereum yer alıyor. Bu kripto para biriminin payı ise yüzde 25 oranında.

altcoin

 

Şirket yüklü miktarda ADA coin alarak yüzde 4,26 pay bıraktı. Böylece bu kripto para birimine olan güvenini daha canlı bir şekilde göstermiş oldu. Özellikle yaptığı yeni güncellemeler ile bilinen bu kripto para birimi son 6 ay içerisinde müthiş bir yükseliş yakaladı. Fakat yaşanan Bitcoin kaynaklı düşüş onu da etkiledi.

Elon Musk kripto para spekülasyonlarına devam ediyor: Yine fiyatı 2 kat artırdı

Ortaya çıkan son detaylara göre büyük yatırım şirketleri Bitcoin Cash ve LTC gibi kripto paralara da yöneliyor. Ayrıca şirketlerin Bitcoin gibi kripto paralara daha fazla güven duyduğu görülüyor.