‘Dünyanın maskülen olmayan rollere daha fazla ihtiyacı var’

Yayın tarihi: 24 Eylül 2020 Perşembe 1:52 am - Güncelleme: 24 Eylül 2020 Perşembe 1:52 am

Game of Thrones’ta hayat verdiği Jon Snow karakterleriyle tanınan Kit Harington, bundan sonra fazla güçlü, kahramanca karakterlere hayat vermek istemediğini söyledi.

HBO’nun büyük başarı yakalayan dizisi Game of Thrones’ta canlandırdığı Jon Snow rolü ile tanınırlık kazanan oyuncu Kit Harington, The Telegraph gazetesine konuştu.

Harington açıklamaları ile maskülen erkekliğin yeniden üretildiği kahraman karakterler ile ilgili aldığı kararlardan bahsetti. Bundan sonra fazla güçlü, kahramanca karakterlere hayat vermek istemediğini söyledi.

Harington verdiği röportajda filmlerde Jon Snow gibi kahramanların ve bu tip karakterlerin temsil ettiği maskülenliğin artık üretilmesine dünyanın ihtiyacı olmadığını belirtti. Harington “Duygusal olarak erkek karakterlerin bir problemi, bir tıkanıklığı olduğunu ve bunun 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana büyükbabadan babaya, ondan da oğula geçerek geldiğini düşünüyorum. Yeteri kadar erkeksi olmadığı, zayıflık göstergesi olduğu için nasıl hissettiğimiz konusunda konuşmuyoruz. Sessiz, güçlü bir erkeği canlandırdığım için artık ileriye bakıp istemediğim bir rolü oynamamam gerektiğini hissediyorum. Dünyanın daha çok izlemesi gereken şey artık maskülen roller değil” şeklinde konuştu.

Harrington, konuşmasının devamında annesinin kendisini cinsiyet rollerinden bağımsız yetiştirdiğini anlattı:

“Mighty Max istiyordum ve o bana Polly Pocket alıyordu. Action Man istiyordum, oyuncak bebeğim oluyordu. Başından beri cinsiyet açısından oldukça kuralsızdı. Ve böyle yetiştim.”