Dünyanın en zengin insanı kim?

Yayın tarihi: 11 Nisan 2020 Cumartesi 9:56 am - Güncelleme: 11 Nisan 2020 Cumartesi 9:56 am

Herkesin tanıdığı ABD merkezli Forbes dergisi, belli periyotlarla dünyanın en zengin insanı araştırması gerçekleştiriyor. Her ne kadar büyük oranda liste değişse bile, yine de bazı isimler kendi sırasını korumaya devam ediyor.

Dünyanın en zengin insanı kim? Bunlar içerisinde en çok bilineni hiç şüphesiz Jeff Bezos. Amazon hisselerine büyük ölçüde sahip olan bu adam, yine dünyanın en zengini olmayı başardı.

Dünyanın en zengin insanı kim?

Dünyanın en zengini olan Bezos, geçtiğimiz yıl boşandığı eski eşi MacKenzie Bezos’a 38 milyar dolar değerinde Amazon hissesi sunmuştu ve bu onu en zenginler listesine yerleştirdi.

Jeff bezos 113 milyar dolarlık servete sahipken Bill Gates 98 milyar dolarlık serveti ile ikinci sırada yer alıyor. Microsoft hisselerine sahip olan Bill Gates daha önceden dünyanın en zengini olarak biliniyordu. Fransız iş adamı Bernard Arnault ise 76 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin 3. kişisi olmayı başardı.

Listede 4. sırada Warren Buffet yer alıyor. Bildiğiniz üzere daha önceki Forbes sıralamasında 3. sırada kendisine yer bulmuştu. Listenin çok sık bir şekilde değiştiğini söylemek mümkün. Ancak ilk 4 neredeyse hiç değişiklik göstermiyor. Bu listede yer alanlar içerisinde hangisi sizin favoriniz?

Nike yüz kalkanı sağlık çalışanlarını koruyacak