Dünyanın en yaşlı adamı: Siz bir de İspanyol gribini görseydiniz

Yayın tarihi: 9 Mart 2020 Pazartesi 4:36 pm - Güncelleme: 9 Mart 2020 Pazartesi 4:36 pm

Dünyanın en yaşlı erkeği unvanını taşıyan 111 yaşındaki Bob Weighton, koronavirüsle ilgili endişeli olduğunu, hijyenik önlemler aldığını, ama 1918 İspanyol gribiyle kıyaslanamayacağını söyledi.

İngiltere’nin Alton kasabasında yaşayan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanını taşıyan 111 yaşındaki Bob Weighton, özellikle yaşlılar için tehlike arz eden yeni tür koronavirüsle ilgili herkes gibi endişeli olduğunu, belirtti.

Koronavirüs NATO’ya sıçradı, İtalya’da ölü sayısı 366’ya yükseldi, iki ülkede daha ilk vaka görüldü!

1909 doğumlu, iki dünya savaşı görmüş geçirmiş Bob Weighton, koronavirüs salgını çıktığından beri hijyene daha önem verdiğini, sık sık ellerini yıkadığını ve tırnaklarını fırçaladığını anlattı.

‘ÇOCUKLARIM VE TORUNLARIM İÇİN ENDİŞELENİYORUM’

“Koronavirüsle ilgili çok endişeliyim, herkes de endişelenmeli. Kendim için endişelenmeli miyim ama yeterince yaşadım, daha çok çocuklarım ve torunlarım için endişeleniyorum” diyen Weighton, Çin’de ölen insan sayısının korkutucu boyutta olduğunu, ama Avrupa’daki sayının 1918’deki İspanyol gribi salgınıyla kıyaslanacak boyuta ulaşmadığını dile getirdi.

Daily Mail’in haberine göre; Hiçbir zaman da ulaşmamasını temenni eden Weighton, “Ama koronavirüs ne kadar beterleşebilir, önceden bilemeyiz. Elinden gelenin en iyisi yapmak ve kaygılanmamaktan başka çare yok” dedi.

‘GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK KATİL’

1. Dünya Savaşı’nda çarpışan İngiliz askerlerinin eve dönerken İspanyol gribi virüsünü de beraberinde getirdiğini, salgın çıktığında kendisinin 9-10 yaşlarında olduğunu anlatan büyük büyükbaba, ‘gelmiş geçmiş en büyük katil’ diye nitelenen ve 1918-20 arasında dünya çapında 100 milyon can aldığı tahmin edilen gribe o dönemde yakalanmadığı için ‘şanslı’ olduğunu dile getirdi.

3 erkek kardeş ve 3 kızkardeş arasında ortanca çocuk Weighton, 30 yıl önce geçirdiği mide ameliyatı dışında sağlık sorunu yaşamadığını ve hiç can çekişme noktasına gelmediğini belirtti.

3 çocuğu, 10 torunu ve 25 torun çocuğu olan emekli gemi mühendisi ve eğitmen, eşini 1997’de kaybedene dek onunla birlikte Alton’daki gençlere gönüllü evlilik danışmanlığı da vermiş.

Japonya’da 112 yaşındaki Chitetsu Watanabe’nin geçen ay ölümünün ardından dünyanın en yaşlı erkeği unvanı İngiliz büyük büyükbabaya geçti.

İSPANYOL GRİBİ NEDİR?

İspanyol gribi 1918-1920 yılları arasında H1N1 virüsünün ölümcül bir alt türünün yol açtığı grip salgınıdır. İspanyol Gribi, 18 ay içinde 50 ile 100 milyon arası insanın ölümüne sebep olarak insanlık tarihinde bilinen en büyük salgın olmuştur.