‘Dünyanın en yakışıklı mahkumu’ olarak ünlenen Jeremy Meeks bakın hangi Türk takımının formasını giydi

Yayın tarihi: 30 Eylül 2019 Pazartesi 5:33 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2019 Pazartesi 5:38 pm

ABD’de sabıka fotoğrafının sosyal medyaya düşmesinin ardından ’Dünyanın en yakışıklı mahkumu’ olarak ünlenen ve cezaevinden çıktıktan sonra da modellik yapan Jeremy Meeks, geçtiğimiz günlerde bir Türk takımının  forması giyerek verdiği röportajda hayatıyla ilgili çok samimi açıklamalarda bulundu.

Cezaevinde çekilen sabıka fotoğrafıyla dikkat çekerek ‘dünyanın en yakışıklı mahkumu’ unvanını alan Jeremy Meeks, ailesinin suçlarla dolu hikâyesini anlattı. Meeks, ‘What You Water’ adlı video dizi için Chelsea Grayson’ın sorularını Galatasaray formasıyla yanıtladı. Meeks’in Galatasaray forması giydiği o röportaj ise kısa sürede sosyal medya’da viral oldu.

Meeks’in  konuşması basın organları ve sosyal medya’da çok sayıda insan tarafından paylaşıldı. ‘What You Water’ adlı video dizi için Chelsea Grayson’ın sorularını yanıtladığı o röportaj ise binlerce ‘tık’  bir o kadar da beğeni aldı.

İşte o röportajdan satırbaşları:

İlk evliliğinden bir, Topshop mağazalar zincirinin varisi Chloe Green ile ilişkisinden de bir çocuğu bulunan Meeks, soygun, hırsızlık, huzuru ihlal, uyuşturucu madde satışı ve çete üyeliğinden mahkûm olarak girdiği cezaevinden nasıl kurtulduğunu ve hayret verici hayat hikâyesini anlattı.

“Eroine bağımlı doğdum”

35 yaşındaki Meeks, Chelsea Grayson ile yaptığı röportajda ailesine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Hem annem hem babam eroin bağımlısıydı. Ben eroinli bir bebektim. Eroine bağımlı olarak doğdum. Çünkü annem hamileyken bile eroin kullanmış. Çocukluğum çok karanlıktı. Ben dokuz aylıkken babam bir cinayet işledi ve annemin en iyi dostunu öldürdü.”

Jeremy Meeks’in babası Raymond, Laura Leon-Melara’yı 36 kez bıçaklayıp beş saat işkence ettikten sonra boğarak öldürmüş ve 1984’te cezaevine girmişti.

Anne kardeşler….Hepsi sabıkalı

Bir zamanlar eroin bağımlısı olan 63 yaşındaki annesi Kathy’nin de uzun bir sabıka kaydına sahip olduğunu anlatan Meeks, 12 yaşından itibaren büyük kardeşi Leanna tarafından büyütülmüş.

39 yaşındaki üvey ağabeyi Emery’nin de soygun ve hırsızlıktan sabıka kaydı olduğunu aktaran Meeks, “Üvey kız kardeşim Carmella’nın da 43 yaşında küçük hırsızlıklar, esrar bulundurmadan kamu hizmeti cezasına çarptırıldığını ifade etti.

Kendi hikayesi de çok çarpıcı

Dövüştüğünü, sokaklarda savaştığını ve çetecilik yaptığını söyleyen Jeremy Meeks, “Küçük yaşta her şeyi öğrenmem gerekti. 15 yaşında evden çıktım ve artık sokaklardaydım” dedi.

Beş kez vurulduğunu ve çeteler tarafından beysbol sopalarıyla dövüldüğünü anlatan Meeks, suç tarihini ise şu sözlerle aktardı: “2014’te ciddi hırsızlık ve ateşli silah bulundurma suçundan hapse girdim. Mahkûm elbiseli resimlerim gazetelerde yayınlanınca bir anda ünlü oldum. Günde 300 mektup almaya başladım. Bazı hayranlarım kitapların içinde para yolladılar.

 

Hayatını bir yargıcın değiştirdiğini belirten Meeks, “Önerilen 63 ay hapis cezasını 27 aya düşürdü. Beni sakınan, lütuf gibi bir şeydi, tek şey yargıçtı. Bana birçok yönden yardımcı oldu.”

Meeks’in hikayesi çok daha eski elbette ama biz onu basına dağıtılan sabıka fotoğrafı sayesinde tanımıştık. Yüzünde bile dövmeleri olan, saçları kazınmış, mavi gözlü bu yakışıklı adam bir anda tüm dünyada tanınmış ve en seksi mahkum ilan edilmişti.

Şu anda 35 yaşında olan ve mahkumiyeti bittikten sonra anında moda sektörüne transfer olan Jeremy artık aranan bir model ve Instagram hesabında 1.6 milyon takipçisi var.

Türkiye’ye sık sık gelen Jeremy Meeks geçtiğimiz gün verdiği bir röportajda üzerine Galatasaray forması giyince ülke gündemimize de tekrar girmiş oldu.

Ünlü Topshop markasının varisi Chloe Green’le birlikte olan Meeks’in sevgilisini aldattığı iddia edilmiş olsa da, ikili aşklarını dolu dizgin yaşamaya devam ediyor.

Jeremy Meeks, 2019 Mayıs ayında “Ölüm Ölmez” isimli film için Cannes Film Festivali’nde boy göstermişti. Kendisi gibi bir model olan Andreea Sasu ise birlikte boy gösteren Meeks, festivalin en dikkat çekici isimlerinden olmuştu.

İstanbul’a gelmişti

ABD’de sabıka fotoğrafının sosyal medyaya düşmesinin ardından ’seksi mahkum’ olarak ünlenen ve cezaevinden çıktıktan sonra da modellik yapan Jeremy Meeks, Ağustos ayının sonunda İstanbul’a geldi

Ünlü mankenin, giyim sektöründe faaliyet gösterecek yeni bir markanın reklam yüzü olacağı öğrenildi. THY’nin tarifeli seferiyle Los Angeles’ten 18.30 sıralarında gelen Jeremy Meeks’i İstanbul Havalimanı’nda şirket görevlisi tarafından karşılanmıştı. Ünlü model, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakmıştı.

Türkiye’ye 15 milyon Avro yatırım

Yakışıklı model, giyim sektöründe hizmet verecek yeni bir markanın, iki gün boyunca İstanbul’da gerçekleşen çekimlerinde yer aldı.

Jeremy Meeks Kimdir?

Jeremy Meeks 1984 yılının Şubat ayında Amerika, Kaliforniya’da dünyaya gelmiştir. Burcu Kova, göz rengi mavi, saç rengi kahverengi, boyu 1.83 cm, kilosu ise 75’tir. 10. sınıfa kadar okumuştur. Annesinin ismi Katherine Angier’dir, Bryan Varela ve Emery Meeks isimlerinde iki kardeşi vardır. Günümüzde yaşantısını Amerika, Kaliforniya’da sürdürmektedir. Spor yapmak ve basketbol oynamaktan çok hoşlanmaktadır.

Jeremy Meeks suçu ne? ne suç işledi? neden hapise girdi?

Çocukluk yıllarından itibaren defalarca mahkeme salonlarına girip çıkmıştır. Dikkatsiz araba kullanmak, hırsızlık ve yaptığı kavgalar nedeni ile sayısız kez hakim karşısına çıkmıştır. 2002 senesinde soygun ve genç bir çocuğa saldırmak suçundan bir Kaliforniya hapishanesinde 9 yıla mahkum edildi. Orada aynı zamanda Kuzey tarafı Gangster Crips’in üyesi olan şiddetli bir suçlunun ününe sahipti. 2014 yılının Haziran ayında ise Stockton’da bir çete soruşturması sırasında tekrar tutuklandı. Crips isimli bir çetenin eski üyesi’dir.

Hapishaneye girdikten bir süre sonra sosyal medyadan paylaştığı resimler ile bir anda tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Hapisten çıktıktan sonra ise oyunculuk ve modellik üzerine teklifler almıştır. 2016 yılının Mart ayında tahliye edilmiş, hemen tahliyenin ardından modellik ve Dj’lik yapmaya başlamıştır. Günümüzde de hem oyuncu, hem de model olarak kariyerini sürdürmektedir.

Evli mi? eşi kim?

2008 yılında Hemşire olan Melissa ile evlenmiş ancak evliliği 2018 yılında son bulmuştur. Eşi Melissa Meeks’ten Jeremy Meeks isminde bir oğlu vardır. Eşini terk ettiğinde eşinin ikinci çocuklarına hamile olduğu ancak çocuğunu düşürdüğünü belirtmiştir. Uzun süre eşini aldattığı ve para için eşinden ayrıldığı yönünde haberler ile gündeme gelen Jeremy Meeks 2017 yılının Temmuz ayından bu yana Topshop’un varisi milyarder Chloe Green ile beraberdir. Chloe Green’nin babası perakende kralı Sir Philip Green’dir.

İlk olarak Las Angeles’ta Jim Jordan isimli bir ajansta çalışmaya başlamış, 1 sene sonra ise New York moda haftasında Philipp Plein için modellik yapmaya başlamıştır.