Dünyanın en uzun insanı Kösen’den, dünyanın en uzun kadını Rümeysa’ya çağrı

Yayın tarihi: 14 Şubat 2022 Pazartesi 9:46 am - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 9:46 am

Guinness Rekorlar Kitabı’na göre dünyanın en uzun insanı olan Sultan Kösen (40), dünyanın en uzun kadını Rumeysa Gelgi’ye (25) Türkiye’yi birlikte tanıtmak için çağrı yaptı. Kösen, “Türkiye’miz için güzel şeyler yapacağımızı umut ediyorum” dedi.

Mardin’in Derik ilçesinde yaşayan, 2 metre 51 santimetrelik boyu, 27,5 santimetrelik elleri ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla 13 yılda 3 defa Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanan dünyanın en uzun insanı Sultan Kösen, Karabük’te yaşayan ve 2 metre 15 santimetre uzunluğuyla ‘Dünyanın un uzun kadını’ olan Rumeysa Gelgi’ye çağrıda bulundu.

Kösen,”Herkesin olduğu gibi benim de hayallerim vardı. Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek istiyordum, onu da başardım. Dünyayı da gezmek istiyordum, bu sayede 127 ülkeye gittim. Bu ülkelerde faaliyetlerde bulunup ülkemizi tanıttım. Küçük Mardin’imizi de dünyaya duyurmak istedik. Bütün istediğimiz şeyleri başardık. Tüm hedeflerimize ulaştık” dedi.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETME FİKRİNDE BULUNDU

Rümeysa ile beraber Türkiye’yi tanıtabileceklerini belirten Kösen, “Türkiye’nin en uzun boylu kadını Rümeysa kardeşimi de tebrik diyorum. İkimiz güzel Türkiye’miz için güzel şeyler yapacağımızı umut ediyorum. İnşallah buradan bu haber Rümeysa’ya ulaştığında güzel işler için adım atarız. Ülkemizi tanıtma fırsatımız olur birlikte. Guinness Rekorlar Kitabı’nda da beraber çalışma fırsatımız da olur” diye konuştu.

2 metre 15 santimetre boyundaki Rümeysa, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi