Dünyanın en büyük spor şöleninde görkemli açılış! Paris 2024 Olimpiyat Oyunları başladı

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 10:35 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 12:47 am

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları resmi açılışı Sen Nehri’nde görkemli bir şölenle yapıldı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, ev sahibi Fransa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği resmi açılış töreniyle başladı. Başkent Paris’teki Sen Nehri’nde gerçekleştirilen törenle, 33. Yaz Olimpiyat Oyunları’nın resmi başlangıcı yapıldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile çok sayıda devlet adamı açılış törenine katıldı. Törende Türkiye adına üst düzey temsil olarak Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat yer aldı.

AÇILIŞ TÖRENİ İLK KEZ STAT DIŞINDA YAPILDI

Fransa’nın başkenti Paris’te 100 yıl sonra üçüncü kez gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarının açılış töreni, Sen Nehri’nde gerçekleştirildi. Olimpiyat oyunları tarihinde ilk kez bir açılış töreni, stat dışında kent merkezinde yapıldı.

Fransız yönetmen ve aktör Thomas Jolly’nin sanat direktörlüğünü yaptığı törende 204 ülke sporcuları ile Mülteci Olimpiyat Takımı’nı taşıyan 85 tekne, Austerlitz Köprüsü’nün altından yola çıkarak Sen Nehri boyunca Eyfel Kulesi’nin olduğu noktaya, Iena Köprüsü’ne kadar 6 kilometreyi aşkın mesafe boyunca geçit yapmaya başladı.

Törende tekneler, Sen Nehri’ndeki yolculukları boyunca ülkenin önde gelen tarihi ve turistik mekanları Notre Dame Katedrali, Paris Belediye binası, Louvre Müzesi, Tuileries Bahçesi, Les Invalides Anıtı, Grand Palais ve Eyfel Kulesi’nden geçti.

Yağmur altında gerçekleştirilen ve yaklaşık 300 bin kişinin yerinde takip ettiği açılış töreni, Fransa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği etkinlikler ile ünlü isimlerin sahne almasıyla devam etti.

Türkiye

MİLLİ SPORCULARIMIZ GEÇİT TÖRENİNDE

Team Türkiye, Sen Nehri’nden geçti. Ay-yıldızlı bayrağımızı milli sporcularımız Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli taşıdı.

OLİMPİYAT ATEŞİ YANDI

Teddy Riner ve Marie Jose-Perec, Olimpiyat ateşini yaktı ve Paris 2024 Olimpiyatları resmen başladı.

2024 Olimpiyat oyunları! Milli okçu Elif Berra Gökkır’dan göğüs kabartan başarı

Kaynak: AA