Dünyamız beklenenden çok daha hızlı soğuyor

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 12:00 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 3:37 pm

Bir grup bilim insanı tarafından yapılan araştırmalar, dünyanın iç katmanlarının beklenenden ve düşünülenden çok daha hızlı soğuduğunu ortaya koyuyor.

Dünyamızın için beklenenden çok daha hızlı soğuyor! Küresel ısınma, yıllardır dünyada var olan bütün ülkelerin ortak sorunlarından birisi. Tabi bazı ülkeler bu problemi daha ciddiye alırken, bazıları içinse şu an küresel ısınma kaynaklı problemler öncelikli çözülmesi gereken sorunlar arasında yer almıyor. Bununla birlikte, bugüne kadar “soğuma” ile alakalı pek fazla bir haber yapıldığı söylenemez. Ancak durum düşündüğümüzden daha ciddi olabilir.

İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü ve Carnegie Bilim Enstitüsü’nden bir grup bilim insanı tarafından yapılan araştırmalara göre, gezegenimizin çekirdeği düşünülenden çok daha hızlı bir şekilde soğuyor.

Küresel ısınma

Bu soğumanın yaratacağı etki ise, başta yer çekimi ve küresel çapta iklim krizleri olacak ve gereken ısının kaybolması durumunda büyük felaketler ve afetler yaşanacak. Tabi tahmin edebileceğiniz üzere bu tam bir kıyamet senaryosu olacak.

Tabi burada hemen akıllara bu soğuma ne zaman insanlığı tehdit edecek boyuta gelir sorusu geliyor. Bilim insanları tarafından dünyanın şu an 4,5 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor. Bununla birlikte soğumayı daha önce hesaplayan bilim insanları, birkaç milyar yıl içerisinde dünyanın tamamen soğuyacağı yönünde hesaplamalar yapmıştı. Şu an son hesaplamalardan sonra ise, sürenin milyar yılları bulmayacağı ancak yine de birkaç milyon yıl içerisinde bu soğumanın tehlikeli boyutlara ulaşabileceği belirtildi.

Peugeot 3008 fiyatlarına zam üstüne zam!