Dünyada sosyal mesafeli 1 Mayıs

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2020 Cuma 6:22 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2020 Cuma 6:25 pm

Dünya, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı salgının gölgesinde kutladı. Daha önceki yıllarda kalabalık toplantılara, halaylara, coşkuya ve protestolara sahne olan eylemler, bu kez sıkı önlemler altında düzenlendi.

Koronavirüs salgının en fazla darbe vurduğu emeği ile geçinenler bu sene 1 mayısta da seslerini sokakta duyuramadılar. Sokaklara milyonların döküldüğü geçmiş yıllardaki görüntülerden uzak biçimde kutlanan 1 mayıs’ta, sosyal mesafe kuralları gözetildi.

Fransa’da işçi bayramı sokağa çıkma yasağı nedeniyle balkon ve pencerelere pankart, döviz asma, fotoğraf ve videolarla sosyal medyada kampanya gerçekleştirme çağrıları yapıldı. gösterilere hükümetin sağ politikalarının yarattığı yıkıma duyulan öfke damga vurdu.

Yunanistan’da ise 1 mayıs sosyal mesafe kuralına uyulan eylemlerle karşılandı. Belçika’da ise internette yapılan kutlamada topluca “Ciao Bella” marşını söylendi.

Lübnan’da ise yükselen açlıkla birlikte sokaklarda tepki hakimdi. Geçmiş yıllarla kıyaslanmayacak sayıda da olsa kalabalık bir kitle sokağa indi. eylemlerde büyük değer kaybı yaşayan Lübnan lirasının sembolik cenaze töreni yapıldı.

Taksim’e çelenk bırakmak isteyen DİSK yöneticilerine müdahale