Koronavirüs salgınında son durum | İtalya’da bilanço büyüyor! 368 kişi daha koronavirüsten hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 15 Mart 2020 Pazar 7:56 pm - Güncelleme: 15 Mart 2020 Pazar 9:34 pm

İtalya’da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 368 kişi artarak 1809’a, yükseldi. İspanya’da yeni tip koronavirüs teşhisi konulan hastalarda ölü sayısı 2291, vaka sayısı ise 7 bin 753’e çıktı. Tedbirlerin sıklaştırıldığı İsviçre’de vaka sayısının bir günde 841 arttığı bildirildi. Macaristan’ta koronavirüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşmiş oldu. İran’da hayatını kaybedenlerin sayısı bir günde 113 kişi artarak 724’e yükseldi… İşte salgına ilişkin son gelişmeler…

Çin’de ortaya çıkarak dünyaya yayılan koronavirüs sangınında şu ana kadar, toplam ölü sayısı 6 bin 87’ye, vaka sayısı 163 bin 585’e ulaştı. 76 bin 219 kişi ise tedavi edilerek taburcu edildi.

İngiltere’de salgın önlemi: Hastaneleri ve süpermarketleri askerler koruyacak

ABD’DE ÖLÜ SAYISI 59’A YÜKSELDİ

ABD’de cumartesi 49’dan 58’e yükselen yeni tip koronavirüs kaynaklı ölü sayısı, bu sabah 59 olarak güncellendi. Panik nedeniyle süpermarketlerde büyük bir alışveriş yoğunluğu yaşanırken, birçok market erken saatte kapatma kararı aldı. İç seyahatlerin de kısıtlanması ihtimaline karşı birçok havalimanında uzun kuyruklar ve yoğun kalabalık oluştu.

ALMANYA’DA KORONAVİRÜS NEDENİYLE 11’e, VAKA SAYISI 5426’YA ÇIKTI

Almanya’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 11’e yükseldi. Toplam 5426 kişide ise koronavirüs olduğu açıklandı. Basında yer alan haberlere göre Fransa, Avusturya ve İsviçre’yle sınır kapıları kapatıldı.

24 saat içinde gerçekleşen ölümlerden biri Bavyera’da yaşandı. Yaşlılar yurdunda kalan 86 yaşındaki bir kadın solunum yetmezliği nedeniyle kaldığı hastanede hayatını kaybetti. Kempten Sağlık Dairesi, kadının ölümünün koronavirüs nedeniyle olduğunu açıkladı.

Öte yandan Hamburg İçişleri Senatörlüğü iltica eden sığınmacılarda korona testi yaptıklarını ve bir kişide pozitif sonuç çıktığını duyurdu. Diğer eyaletlerde de riziko bölgelerinden gelenlere korona testi yapılıyor.

Berlin’de bir gece kulübüne giden her altı kişiden birisinde koronavirüsü bulunduğu açıklandı. Eyalet Sağlık Bakanı Dilek Kalaycı yaptığı açıklamada gece kulübüne giden 263 kişiden 42’sininde virüs bulunduğunu ve kulübü kapattıklarını söyledi. Berlin’de ayrıca değişik etkinlikler de yasaklandı.

Basında yer alan haberlere göre Fransa, Avusturya ve İsviçre sınırları geçici olarak kapatıldı. Kararda sağlık tedbirlerinin yanısıra, sınır bölgelerinden alışveriş için Almanya’ya girenlerin panik halinde alışveriş yapmasını önlemek olduğu belirtildi.

İTALYA’DA ÖLÜ SAYISI 1809’A YÜKSELDİ

İtalya’da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 368 kişi artarak 1809’a, virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747’ye yükseldi

İSPANYA’DA ÖLÜ SAYISI 291’E YÜKSELDİ

Can kayıplarının 3 haneli sayılarla ifade edildiği bir diğer ülke ise İspanya. Virüs İspanya’da 1 Şubat’ta görüldü. Salgının son günlerde kendisini daha güçlü hissettirdiği İspanya’da ölü sayısı 291’e çıktı. Ülkede kayıtlara 7 bin 753 vaka geçti. Bu hastalardan 517’si sağlığına kavuştu. Tedavisi süren 6 bin 945 hastanın ise 272’sinin durumu kritik.

İSVİÇRE’DE BİR GÜNDE 841 KORONAVİRÜS VAKASI

İsviçre Federal Halk Sağlığı Ofisinin (BAG) açıkladığı rakamlara göre, düne göre 841 artan toplam Kovid-19 vaka sayısı 2 bin 200’e yükseldi, ölü sayısı da 14’e çıktı.

Ülkede alınan tedbirler kapsamında, tüm kantonlardaki okullarda eğitime ara verildi. İtalya sınırındaki Ticino kantonu ile Basel kantonunda ise “acil durum” ilan edildi.

İsviçre’nin resmi haber sitesi Swissinfo’daki bilgiye göre, İsviçre ordusu virüs pandemisine karşı mücadelede desteğini artırmaya hazırlanıyor.

İsviçre ordusunun, ilk kez 4 hastane taburundan (600 asker) birini siviller için konuşlandıracağı, askeri hastanenin 200 hastayı ağırlayabileceği kaydedildi.

Öte yandan edinilen bilgiye göre, bazı iptallere rağmen Türk Hava Yolları (THY), Zürih, Cenevre ve Basel’den Türkiye uçuşlarına devam ediyor.

Türkiye’nin uçuş yasağı getirdiği Almanya ve Fransa’dan bazı gurbetçilerin İsviçre üzerinden Türkiye’ye bilet aldığı bilgisi de paylaşıldı.

Almanya basınındaki haberlere göre, hükümetin aldığı karar doğrultusunda ülke İsviçre, Fransa ve Avusturya ile sınırlarını yarından itibaren kapatacak.

İsviçre hükümeti de sınır noktalarında yarından geçerli olmak üzere bazı kısıtlamalara geçeceğini duyurmuştu.

MACERİSTAN’DA KORONAVİRÜS NEDENİYLE İLK ÖLÜM

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de koronavirüs teşhisi konularak Del-Pesti Merkez Hastanesi’ne kaldırılan 75 yaşındaki bir adam hayatını kaybetti. Söz konusu can kaybının ardından, Macaristan’ta koronavirüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşmiş oldu.

Macaristan’da 32 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu.

PORTEKİZ’DE SON DURUM

İspanya’ya nazaran Kovid-19’un daha az görüldüğü Portekiz’de ise vaka sayılarındaki artış dikkati çekti. Portekiz Sağlık Bakanlığı, cumartesi gününe göre 76 artışla 245 kişide Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

İRAN’DA 113 KİŞİ ÖLDÜ

İran’da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bir günde 113 kişi artarak 724’e yükseldi.

Türkiye’nin batıda bulunan komşusu Yunanistan’da 53 yaşındaki hasta da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkede virüs kaynaklı ölümler 4’e yükseldi.

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs bu ülkede etkisini kaybederken Avrupa’da ise her geçen gün etkisini artırarak yayılıyor. Ülkemizde virüs kaynaklı bir can kaybı olmazken komşularımızdan kötü haberler geliyor.

YUNANİSTAN’DA BİR KİŞİ DAHA ÖLDÜ

Yunanistan’da 53 yaşında bir hastanın hayatını kaybetmesinin ardından ülkede korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 4’e yükseldi. Komşumuz Yunanistan’da bugüne kadar koronavirüs görülen hasta sayısı 190. Vefat eden sayısı ise bu ölümden önce 3’tü.

 

KKTC’DE VAKA SAYISI YÜKSELDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) koronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısı 6’ya yükseldi.

KKTC’de koronavirüs bulaşanların sayısı yükseldi