Dünyada bir ilk! Lezbiyen çift birbirlerinin çocuklarına hamile kaldı

Yayın tarihi: 25 Aralık 2023 Pazartesi 10:34 am - Güncelleme: 25 Aralık 2023 Pazartesi 10:34 am

İngiltere’de benzeri görülmemiş bir olay yaşandı. Lezbiyen çift birbirlerinin çocuklarına hamile kaldı.

İngiltere’de lezbiyen bir çift daha önce denenmemiş bir şekilde çocuk sahibi olmaya karar verdi ve başardı. Yumurtalarını döllemek için aynı sperm donörünü kullanan lezbiyen çift, her iki bebekle de biyolojik olarak bağlantı kurmak istediği için tüp bebek tedavisi sırasında embriyolarını değiştirdiler.

Lezbiyen çift: Haklarımızın korunduğu bir yer istiyoruz

Yapımcı olan 38 yaşındaki Emily Patrick, yılbaşında biyolojik olarak partneri Kerry Osborn’a ait bir erkek çocuk doğuracak. 35 yaşındaki okul öğretmeni Osborn da, şubat ayında Patrick’in yumurtasından büyüyen bir oğlan çocuğu sahibi olacak. Bu, benzersiz bir şekilde, her iki kadının da aynı anda hamile olduğu ve iki erkek çocuk yetiştireceği anlamına geliyor; burada bir erkek çocuk, bir anneden doğduktan sonra diğer annenin DNA’sını taşıyor ve bunun tersi de kardeşi için geçerli.

“KENDİMİZİ ÖNCÜ GİBİ HİSSETMİYORUZ”

“Birbirimizin bebekleriyle hem fiziksel hem de duygusal olarak derinden bağ kurabileceğimiz bir aile istedik” diyen Patrick, şunları söyledi:

“Heteroseksüel bir çiftte her iki ebeveyn de çocuklarının yaratılışına ortak olur. Bunu yapamayız. Ama her iki oğula da eşit anne olabiliriz. Onlar aynı babaya sahip olacaklar ve biz de onların farklı ama eşit derecede sevgi dolu anneleri olacağız. Kendimizi öncü gibi hissetmiyoruz, ancak bir anlamda öyle olduğumuzu ve yakın zamanda bir gün bunun normal karşılanacağını umuyorum. Söylemekten çekindiğim tek kişiler büyükannem ve büyükbabamdı ve onların tek düşündüğü, sekiz hafta içinde nasıl bir değil iki bebeğe büyükanne ve büyükbaba olacakları oldu.”

992 BİN TL’YE MAL OLDU

Özel prosedür, kadınlara tahmini olarak 922 bin TL’ye (25.000 £) mal oldu; buna Hollanda ve Alman kökenli ABD’li bir erkek olan isimsiz bir donörden sperm satın alınması da dahil. Bir İngiliz kliniğinde bağış yapıldığı için, Birleşik Krallık yasalarına göre oğlanlar 18 yaşına geldiklerinde babalarının kimliğini bilme hakkına sahip olacaklar.

 

 

 

 

Kaynak: TELE1