Dünyada akıllı telefon satışları düşüyor

Yayın tarihi: 23 Nisan 2022 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 9:19 pm

Analiz firması Canalys tarafından yayınlanan son rapor, tüm dünyada akıllı telefon satışlarının düştüğünü gösteriyor. 2022’de telefonlara talebin azalması ile birlikte dünya genelinde telefon satışlarında yüzde 11’lik bir düşüş yaşandı.

 

Samsung yüzde 24’lük pazar payı ile en çok akıllı telefon satan şirket olmaya devam ederken, Samsung’u yüzde 18 pazar payıyla Apple takip etti. Üçüncü sırada ise Çinli telefon üreticisi Xiaomi yer alıyor. Özellikle Redmi Note serisinin yakaladığı başarı Xiaomi‘nin pazar payını yukarı çekmiş durumda. Dördüncü sırada Oppo, beşinci sırada ise vivo yer alıyor.

akıllı telefon satışları

Samsung pazar payı bakımından bir numarada kalmaya devam ediyor olsa da, Canalys’in raporuna göre en çok talep gören telefon iPhone 13 olmaya devam ediyor.

Telefon satışlarındaki bu genel düşüşün pek çok farklı sebebi olduğu belirtiliyor. Elbette bu sebeplerin başında koronavirüs salgınına bağlı ekonomik sıkıntılar ve Rusya-Ukrayna savaşı geliyor. Ayrıca artan enflasyon rakamlarının da bu düşüşte etkili olduğu belirtiliyor. Akıllı telefon pazarının karşılaştığı bu krizi nasıl atlatacağını bekleyip göreceğiz.

Gece de enerji üreten güneş panelleri test ediliyor