Dünyaca ünlü tablolara saldırmışlardı! Çevreci grubun sözcüsü konuştu

Yayın tarihi: 17 Kasım 2022 Perşembe 9:33 am - Güncelleme: 17 Kasım 2022 Perşembe 9:42 am

İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla dünyaca ünlü sanat eserlerine domates, patates püresi gibi gıdalarla saldıran Just Stop Oil (Petrolü Durdurun) grubunun sözcüsü Alex De Koning, “İnsanlar korunan bir sanat eserine, Pakistan’da 33 milyon kişinin evlerini kaybetmesinden daha çok öfkelendi.” açıklamasında bulundu.

İklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla dünyaca ünlü sanat eserlerini hedef alan çevreci grubun sözcüsü Alex De Koning, İngiltere’de, iklim aktivistlerinin Vincent Van Gogh’un “Ayçiçekleri” tablosuna domates çorbası atmasının ardından insanların iklim krizi hakkında konuştuğunu belirtti.

Tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan’da 33 milyon kişinin yerinden edildiğini hatırlatan Koning, “İnsanlar korunan bir sanat eserine, Pakistan’da 33 milyon kişinin evlerini kaybetmesinden daha çok öfkelendi. 33 milyonu hayal etmek zor. Ben 5 milyon nüfuslu İskoçya’da yaşıyorum. Pakistan’da sel nedeniyle yerinden edilen insan sayısı 6 katı” dedi.

Koning, daha önce yürüyüş, dilekçe gibi birçok yolun denendiğini söyleyerek, “Harekete geçmemiz ve toplu sivil direniş yapmamız gerektiğini biliyorduk” dedi.

İklim aktivistleri Van Gogh’un tablosuna çorba döküp kendilerini duvara yapıştırdı

“AİLEM VE BEN ADLİ SİCİL KAYDIM İÇİN DEĞİL GELECEĞİM İÇİN ENDİŞELİYİZ”

Birçok kez protestolar sırasında gözaltına alınan Koning, hapishane hücresinde izin alarak yemek yiyip su içebildiğini kaydederek, bu durumu “insanlık dışı” olarak nitelendirdi. Koning, “Ailem ve ben adli sicil kaydı için değil, geleceğim için endişeliyiz” diyerek, ailesinin onu desteklediğini kaydetti.

Koning, öte yandan, son 10 yılda 700 iklim aktivistinin öldürüldüğünü, yakın zamanda, otoyollardaki trafik tabelalarına tırmanan arkadaşlarının gözaltına alındığını söyledi.

HANGİ EYLEMLERİ YAPTILAR?

Çevreci grubun iki üyesi, başkent Londra’daki National Gallery’de sergilenen Vincent Van Gogh’un “Ayçiçekleri” tablosuna iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla domates çorbası atmıştı.

Almanya’da Letzte Generation (Son Kuşak) adlı çevreci grup üyesi iki aktivist, iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla Potsdam kentindeki Barberini Müzesi’nde sergilenen Fransız ressam Claude Monet’in “Les Mueles” (Saman Yığınları) serisinde yer alan bir eserine patates püresi fırlatmıştı.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki bal mumu heykel müzesi Madame Tussauds’ya giren iki çevreci aktivist, Kral 3. Charles’ın heykeline çikolatalı kek atmıştı.

İklim aktivistlerinden bir saldırı daha! Bu kez patates püresi kullandılar