Dünyaca ünlü haber ajansından çarpıcı Erdoğan analizi! “Tüm zamanların…”

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2021 Salı 8:50 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı 8:53 pm

ABD merkezli Bloomberg ajansı, Türkiye’den yapılan son anketleri değerlendirdiği, “Ekonomik kriz büyürken, Erdoğan’ın anket oranları bütün zamanların en düşük seviyesini gördü” başlıklı bir haber yayımladı.

Bloomberg ajansı Türkiye’deki son anket çalışmalarını analiz ederek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a desteğin dibe vurduğunu yazdı.

ABD merkezli ajans ‘Ekonomik kriz büyürken, Erdoğan’ın anket oranları bütün zamanların en düşük seviyesini gördü’ başlıkla haberinde, hükümetin ekonomi politikasının halkı hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.

“AĞBAL’I GÖREVDEN ALMA KARARI, YATIRIMCILARIN HEVESİNİ HIZLICA TERSİNE ÇEVİRDİ”

Eski Merkez Bankası başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasından sonra liranın dolar karşısında yüzde 13 değer kaybettiğine dikkat çekilen haberde, “Merkez Bankası’nın itibarını yeniden sağlamaya çalışan Ağbal’ı görevden alma kararı, yatırımcıların Türk piyasalarına hevesini hızlı bir şekilde tersine çevirdi” dendi.

Erdoğan destekçisi büyük bir seçmen grubunun AKP’den de vazgeçtiği öne sürülen haberde, muhalefete de eleştiri vardı: “Muhalefet partileri, şu ana kadar Türkiye’nin geleceğine büyük ihtimalle karar verecek bu seçmenlere yuva sağlayamadı.”

Reuters’tan flaş Erdoğan-ABD iddiası

“ERDOĞAN EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR DÜŞÜŞ YAŞIYOR”

AKP’nin yanı sıra Erdoğan’ın bizzat kendisinin de eşi görülmemiş bir düşüş yaşadığı belirtilerek, “Erdoğan ile cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki potansiyel rakipleri arasındaki popülarite aralığı açılıyor” dendi.

Bloomberg, Metropoll anketine atıfla, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Erdoğan’dan 10 puandan fazla yarışı önde götürdüğünü” belirtti: “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Erdoğan’dan daha iyi performans gösteriyor.”

“İŞSİZLİK, ENFLASYON VE KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ OY KAYBETTİRDİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in ortak bir aday üzerinde anlaşmaya öncülük etmesi beklendiği belirtilen haberde “Anket şirketlerine göre yükselen enflasyon, artan işsizlik ve koronavirüs önlemleri AKP’nin seçmen tabanında kayba yol açtı” dendi.