Dünyaca ünlü ekonomi profesöründen Erdoğan’a öneri

Yayın tarihi: 19 Kasım 2021 Cuma 11:04 am - Güncelleme: 19 Kasım 2021 Cuma 11:06 am

ABD merkezli John Hopkins Üniversitesi’nden Prof. Dr. Steve Hanke, faiz kararı sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘tek çıkış yolu’ diyerek öneride bulundu.

Merkez Bankası’nın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına paralel aldığı faiz kararını piyasalardaki etkisini sürdürürken, ABD merkezli John Hopkins Üniversitesi’nden Prof. Dr. Steve Hanke’den çarpıcı bir öneri geldi.

Hanke, faiz kararının ardından Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz oranlarıyla ‘sonuna kadar’ mücadele etme sözü verdi. Erdoğan’ın desteği lira kadar hızlı düştüğü için Erdoğan’ın sonu yaklaşıyor. Erdoğan için tek çıkış yolu 1997’de Bulgaristan’da kurduğum gibi bir Para Kurulu’dur” dedi.

“ENFLASYON BİR HAFTA İÇİNDE ORTADAN KALKAR” DEMİŞTİ

Hanke, daha önce bir röportajında, Türkiye’nin ekonomide istikrarı sağlaması ve Türk Lirası’ndaki değer kaybının ve enflasyondaki artışın önüne geçebilmesi için, altına dayalı bir Para Kurulu sistemine geçmesi gerektiği yönündeki öneride bulunmuş, bu yöntemle faiz oranlarının düşeceğini; Türk Lirası’nın istikrarlı hale geleceğini; enflasyonun bir hafta içinde ortadan kalkacağını savunmuştu.

Bulgaristan’da 1997’de bu sistemin başarıyla uygulandığını belirten Hanke, merkez bankası yerine oluşturulan para kurulunda hükümetin para politikasında bir rolünün olmadığını, bu sistemin tarihte hep başarılı olduğunu kaydetmişti.

Merkez’in faiz kararı TL’yi vurdu! Liradaki erime için uluslararası basın ne yazdı?