Dünyaca tanınmış at eğitmeninin kızı öldürüldü

Yayın tarihi: 22 Eylül 2021 Çarşamba 9:58 am - Güncelleme: 22 Eylül 2021 Çarşamba 9:58 am

Milyoner at eğitmeni Clive Reed’in 22 yaşındaki kızı Anna Reed 32 yaşındaki sevgilisi tarafından boğularak öldürüldü. Otel odasında ölü bulunan Anna’nın sevgilisinin iddiası sonrası mahkeme salonu buz kesti.

Milyoner at eğitmeninin 22 yaşındaki kızı Anna Reed, 32 yaşındaki sevgilisi Marc Schatzle’ın sağlık görevlilerini aramasının ardından bir otel odasında bulundu. Otopsi sonucu Anna Reed’in boğulduğu ortaya çıktı. Reed, İsviçre, Muralto’daki lüks La Palma Au Lac otelinin 501 numaralı odasında hayatını kaybetti. Vücudunda kesikler ve morluklar da göze çarptı.

Lugano’da görülen davada, Almanya doğumlu Schatzle’ın içki, uyuşturucu ve satın aldığı lüks tasarımcılara ait kıyafetleri nedeniyle 40 bin sterlinden fazla borcu olduğu açıklandı.

Katil Marc Schatzle’ın, kendisini terk etmekle tehdit ettiği açıklanan Anna’nın “hesabında 25 bin sterlinden fazla parası” olduğunu bildiği iddia ediliyor.

Genç kadının kredi kartı da, otel asansöründeki bir panelin arkasına gizlenmiş olarak bulundu. Oteldeki diğer konuklar mahkemeye 501 numaralı odadan gelen çığlık ve bağırışları duyduklarını söyledi.

Yan odada kalan bir otel misafiri, “Cam kırılma sesi ve mobilyaların gürültülü bir şekilde odanın içinde itildiğini duydum. Bir ses ‘beni öldürüyorsun’ diye bağırıyor bir yandan da ağlıyordu.” diye anlattı.

Sesleri duyanlardan biri “Gidip bakmak ve bir şeyler söylemek istedim ama bunun çok tehlikeli olduğunu düşündüm.” diyerek korktuğunu ve ne olduğuna bakmaya gitmediğini söyledi.

Anna üniversiteyi bitirmişti ve çalışma hayatına atılmadan önce bir yılı kendisine ayırmak istemişti. Schatzle ile Tayland’da Şubat 2019’da, yani ölümünden iki ay önce tanıştı.

Vietnam, Singapur ve Dubai’ye gittiler. Maliyetlerin çoğunu karşılayan Anna, Facebook’ta fotoğraflar yayınladı. Mahkemede Anna’nın ayda yaklaşık 3 bin sterlin harcadığı açıklandı.

Ancak iddiaya göre bu sayı Schatzle ile tanıştıktan sonra önemli ölçüde artış gösterdi. Anna’nın 12 milyon sterlin değerinde bir çiftliğe sahip olan babası Clive, 21’inci doğum günü hediyesi olarak kızına yolculuk için para vermişti.

Sol kaşında “savaşçı” anlamına gelen “Warrior” dövmesi olan Schatzle, mahkemeye Anna’nın cinsel ilişki sırasında boğularak öldüğünü iddia etti. Marc, cinayeti reddediyor ve mahkeme devam ediyor.