Dünya şampiyonu sporcu tecavüze uğradığını anlattı

Yayın tarihi: 30 Eylül 2021 Perşembe 3:33 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2021 Perşembe 4:54 pm

Üç defa sürat pateni alanında dünya şampiyonu olan olimpiyatların yıldızı Elise Christie, 19 yaşında yaşadığı tecavüzü ilk defa anlattı.

Üç kere dünya şampiyonu olan sürat patencisi Elise Christie, 19 yaşındayken nasıl tecavüze uğradığını anlattı. O dönem uyuşturucu kullandığını ve bu nedenle dışarı çıktığı sırada yoldan geçen bir adam tarafından zorla alıkonularak tecavüze uğradığını söyledi.

“O GECEYİ KİMSEYE ANLATMADIM 1 YIL OLDU”

Şimdi 31 yaşında olan Elise Christie, uğradığı saldırıyı şöyle anlattı:

“Kendimi iyi hissetmiyor, vücudumu istediğim gibi hareket ettiremiyordum. Adamdan kaçmaya çalıştım ama kaçamadım. Her adım atmayı denediğimde yere düştüm. Hayatımda kendimi hiç bu denli kötü hissettiğimi hatırlamıyorum. Ne kadar uğraşasam da adamdan kurtulamıyordum. Ne zaman yere düşsem peşimden koşuyor, beni kaldırıp sürüklüyordu.

Ardından yoldan geçen bir taksiyi çevirdi. Taksi şoförüne, ‘Lütfen beni bu adamın evine götürmeyin’ dediğimi hatırlıyorum. Ama tecavüzcü adam taksi şoförüne, ‘O benim kız arkadaşım, şu an sarhoş’ diyordu. Tabi ki taksi yolculuğunun sonunda adam beni evine götürdü. Bana tecavüz edeceği  açıktı ve ben ona defalarca ‘Hayır’ dedim.

Elise, yaşadığı acı tecrübe sırasında dövülmediği ve ölüme terk edilmediği için kendisini bir parça da olsa şanslı hissettiğini ifade etti. Tecavüze uğramanın verdiği utanç ile olayı gizlediğini belirten talihsiz kadın, “Bu durumdan utandım. Bunun yanlış olduğunu biliyordum ama yine de utandım” diye konuştu.

Elise, yaşadığı acı tecrübenin ardından kendisine tecavüz eden saldırganın özür dilemek için Facebook üzerinden iletişime geçtiğini de ekledi.

“SANIRIM ÇOK GEÇ…”

Elise bu yaşananlardan sonra hiç polise gitmediğini söyleyerek, “Sanırım bunun için artık çok geç. Daha cesur olmalıydım” dedi.

Elise’in üç dünya şampiyonluğu madalyası var. Ancak kazalar, diskalifiyeler ve yaralanmalar Olimpiyat madalyası kazanmasını engelledi. 2022 Kış Oyunları için antrenman yapan Elise, zihinsel sağlık sorunları, taciz ve ölüm tehditleriyle savaştı. Elise, Nottingham şehir merkezindeki bir barda adamla tanıştıktan sonra tecavüze uğradı.