Dünya Sağlık Örgütünden kritik Türkiye açıklaması
23 Nisan 2020 Perşembe
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye konusunda temkinli iyimserlik içerisinde olduklarını ve vaka sayılarının dengelenmeye başladığını söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye konusunda temkinli iyimserlik içerisinde olduklarını ve vaka sayılarının dengelenmeye başladığını söyledi.
Açıklama, DSÖ Avrupa Bölümü’nün bugün düzenlediği basın toplantısında yapıldı.
DSÖ’nün Olay Yönetim Ekibi’nden Catherine Smallwood, BBC Türkçe’nin Türkiye’de koronavirüs salgınının durumuyla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:
“Şu anda Türkiye’de vaka sayısının 100 bine yaklaştığını görüyoruz ve geçen hafta içerisinde vaka artış oranı da yaklaşık yüzde 47 oldu. Yani, belli bir düzeyde artışların halen sürdüğünü görüyoruz.
“Ancak Türkiye’de çok erken aşamalarda uygulanmaya başlanan önlemler sayesinde genel eğilimde vaka sayıları azalmaya ya da dengeye oturmaya başladı. Genel olarak, Türkiye konusunda vaka sayılarının dengeye oturmasıyla birlikte temkinlik bir iyimserlik içerisindeyiz.”
Dün Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de Covid-19 nedeniyle bugün 117 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 2 bin 376 kişiye yükseldiğini bildirdi. Türkiye’de toplam vaka sayısı 98 bin 674, toplam iyileşen 16 bin 477 kişi oldu.
Benzer Haberler
Yaşar Kemal’in ‘Madımak’ konuşması gündem oldu: Utançtan başka ne kaldı elimizde?
02/07/2022 14:33
Dünya Sağlık Ögütü’nden ‘maymun çiçeği’ açıklaması: Vakalar üçe katlandı
01/07/2022 22:18
Bakan Koca: Günlük vaka sayısı 4 bine dayandı
01/07/2022 12:00
Filenin Sultanları Hollanda’yı devirdi
01/07/2022 6:50
CHP’den TBMM’de kapalı oturum talebi
30/06/2022 19:23
DSÖ’de koronavirüs açıklaması: Salgın bitmedi
29/06/2022 22:10