Dünya Sağlık Örgütü’nden koronavirüs açıklaması

Yayın tarihi: 4 Mart 2020 Çarşamba 9:52 am - Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba 9:52 am

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Genel Sekreteri Tedros Adhanom, yeni tip Koronavirüs’ün (Kovid-19) Influenza kadar bulaşıcı olmadığını söyledi. Adhanom, virüsler arasındaki farklılıklar sebebiyle koronavirüs vakalarının “Influenza gibi tedavi edilemeyeceğini” aktardı.

Adhanom, “Influenza olanlar hastalanmadan öncede hastalığı yayarlar. Koronavirüs’te durum bu değil gibi duruyor” ifadelerini kullandı.

Gazetecilere Koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulunan Adhanom, bir Kovid-19 vakasını tespit etmenin en etkin yolunun antikor sayımı yapmak olduğunu dile getirdi.

Dönemsel Influenze ile Kovid-19’u kıyaslamaya devam eden Adhanom, yeni tip Koronavirüs’ün daha ağır hastalıklara sebep olduğunu dile getirdi. DSÖ Genel Sekreteri, “Dünyada birçok insan dönemsel grip virüs türlerine karşı bağışıklık geliştirmiştir. Kovid-19 ise yeni bir virüs” ifadesini kullandı.

Adhanom, virüsler arasındaki farklılıklar sebebiyle Covid-19 vakalarının “Influenza gibi tedavi edilemeyeceğini” aktardı.

Koronavirüs’le ilgili resmi rakamları da paylaşan Adhanom, dünyada 90 bin 893 doğrulanmış vaka bulunduğunu ve 3 bin 110 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 48 ülkede Kovid-19 vakaları görülürken, 122 ülkede henüz vakaya rastlanmadı.