Dünya pazarında 100 bin liranın altında satılan Tiago geliyor! İşte Türkiye’deki satış fiyatı

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 8:11 am - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 12:35 pm

Asya pazarının dev otomobil firmalarından Tata, en çok satan modellerinden biri olan Tiago’yu Türkiye pazarında satışa sunmaya hazırlanıyor.

Koronavirüs, çip krizi ve özellikle Türkiye’nin ekonomisinin son günlerdeki kötü gidişi sebebi ile araç fiyatlarında ciddi artış yaşandı.

Türkiye’de otomobil piyasalarındaki bu artış ile birlikte vatandaşlar otomobil almakta güçlük çekmeye başladı. Bunun üzerine ise dünyadaki çeşitli otomobil firmalarının Türkiye pazarına ucuz otomobilleri ile gireceği söylemi ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye’deki otomobil piyasası hükümetin yanlış ekonomi modelleri ve hamleleri ile aslında pek çok pazardaki modele göre fiyat olarak üst seviyede yer alıyor. Yani Türkiye’de satılan en ucuz, en boş model bile aslında dar gelirli vatandaşlar için fazlasıyla modern diyebiliriz.

Türkiye’deki 200 bin TL altı tek araçtı; o da zamlardan nasibini aldı

250 BİN LİRANIN ALTINA SIFIR OTOMOBİL KALMADI

Türkiye’de ucuz otomobil almanın temel anahtarı da en boş pakete ve güvenlik olarak bir çok eksikliği bulunan bu otomobil modellerinin satışa çıkması. Eğer bu ucuz modeller Türkiye’de de satışa sunulursa, 250 bin TL altına, sıfır otomobil almamız mümkün olacaktır.

Türkiye’de hal böyle iken Hindistan’ın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan TATA, Türkiye’deki etkinliğini arttırmak için düğmeye bastı. İddialara göre Hintli otomobil markası TATA, en ucuz otomobili olan Tiago modelini Türkiye pazarında satışa sunmak için geri sayıma geçmiş durumda.

Tiago, TATA’nın en iyi fiyat performans modellerinden biri olarak biliniyor.

1199 cc’lik motorla gelecek olan Tiago 72 beygirlik güç üretiyor. 5 koltuk kapasiteli HB modelin maksimum torku ise 95Nm.

Yolcu ve sürücü hava yastığı opsiyonuna sahip olan Tata Tiago’da klima da bulunuyor. Klima bile diyoruz çünkü otomobilin fiyatı oldukça uygun. Bu otomobil Hindistan’da vergiler dahil 95 bin TL’ye satılıyor.

TÜRKİYEDEKİ FİYATI NE OLACAK?

95 bin TL’ye en düşük ÖTV dilimi ve KDV’yi ekleyecek olursak Tata Tiago’yu 177 bin TL gibi bir fiyata satın alınabilecek..

Elbette Tata’nın bu modeli Türkiye’ye getireceği haberinin şimdilik bir iddiadan ibaret olduğunu belirtmekte fayda var. Bu iddia gerçek olursa Tata Tiago 177 bin TL’lik fiyatıyla segmentinde Türkiye’de rakipsiz olabilir.

Hali hazırda Türkiye’de düşük fiyat aralığına çok fazla otomobil kalmadığını düşünürsek, Tata’nın bu hamlesinin çok da mantıksız olmadığını söyleyebiliriz.