Dünya Müslüman Alimler Birliği’nden koronavirüs aşısı için fetva geldi

Yayın tarihi: 26 Aralık 2020 Cumartesi 9:58 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2020 Cumartesi 9:58 pm

Koronavirüs aşıları tüm dünyanın gündemini meşgul ederken Dünya Müslüman Alimler Birliği’nden de aşılara ilişkin fetva geldi. Fetvada uzman doktorların onayından geçen koronavirüs aşılarının dinen uygun olduğu belirtildi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, uzman doktorların onayından geçen yeni tip koronavirüs aşısının dinen uygun olduğu yönünde fetva verdi. Birliğin Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el Karadaği, yaptığı yazılı açıklamada, Covid-19 aşısı konusunda doktorlara güvenmenin zorunlu olduğunu söyledi.

Alman şirketi Pfizer-Biontech başta olmak üzere koronavirüs aşılarıyla ilgili çok sayıda soru aldığını belirten Karadaği, şu ifadeleri kullandı:

“Tıp camiası, bu aşının belirli bir grup ve kişiler için gerekli olduğuna karar verirse bu, akıl ve beden sağlığının korunması ve salgının yayılmasının önlenmesi açısından dini açıdan da kabul görür”

Karadaği, fetvanın, uzman makamların aşıya onay vermesi, faydasını ve tesirini kanıtlamasına bağlı olacağını, burada da tamamen faydalı olması değil, faydasının ağır basması şartının aranacağını belirtti.