Dünya Kupası’nda şike iddiası

Yayın tarihi: 17 Kasım 2021 Çarşamba 12:08 am - Güncelleme: 17 Kasım 2021 Çarşamba 12:08 am

Dünya Kupası Elemeleri’ndeki Gana-Bafana Bafana maçında, şike olduğu iddia edildi.

Güney Afrika Futbol Federasyonu, Bafana Bafana’nın Gana’ya mağlup olduğu maçın ‘kurgu’ olduğunu iddia ederken, Senegalli hakem Maguette Ndiaye, yardımcıları Samba Elhadji Malick, Camara Djibril ve dördüncü hakem Gueye Douda’nın mücadelede şike yaptığını söyledi. Maç sonrası Güney Afrika Futbol Federasyonu, FIFA ve Afrika Futbol Federasyonu’ndan maçın soruşturulmasını talep etti.

ŞiKE İDDİASININ SEBEBİ

Güney Afrika Futbol Federasyonu, iddialarının sebebi olarak Senegalli hakemin Gana lehine verdiği penaltı kararını gösterdi.

Güney Afrika Futbol Federasyonu CEO’su Tebogo Motlanthe, “Maçta şike yapıldığından şüpheleniyoruz ve bizim görevimiz bunun araştırılmasını talep etmek. Maç hakemlerinin davranışları ve kararları normal değildi. Hem FIFA hem de Afrika Futbol Federasyonu’nun bu maçı soruşturmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Güney Afrika Futbol Federasyonu’nun maçın hakemlerinin performansı ile ilgili bir video analizi yapacağı ve FIFA ile Afrika Futbol Federasyonu’na sunarak maçın tekrarını isteyeceği ifade edildi.

İki biraya 70 bin TL ceza!