Dünya Kupası sonrası TFF’den Türk futbolu için radikal karar

Yayın tarihi: 20 Aralık 2022 Salı 12:35 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2022 Salı 12:44 pm

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ”Yabancı sayısı için yeni bir karar alınacak. Kulüpler Birliği ilk çalıştayını yaptı, değerlendirmelerini bize sunacaklar. Bütün paydaşlarımızla istişare ederek alacağız bu kararı.” dedi. Büyükekşi Türk futbolu için alınan radikal kararları tek tek anlattı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, “Dijital hakem atama sistemini ortaya koyduk. 41 kriter getirdik. Temel kriterler içinde şehir bilgileri, hakem-takım ilişkisi gibi şeyler yer alıyor. Performans kriterinde ise FIFA puanı, gözlemci puanı yer alıyor. Yarın Süper Lig kulüp başkanlarına hakem atama sistemini anlatacağız. Onların gözü önünde haftanın hakemlerini hep birlikte belirleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hakemi aldatmaya çalışan oyuncular için TFF’den yeni uygulama

KORSAN YAYIN AÇIKLAMASI

”Korsan yayın, gelirlerin düşmesinde etken. 1 kişi para verip maç izliyorsa, en 3 kişi korsan yayından izliyor. Yayıncı kuruluşun bize gönderdiği yasa dışı yayın sağlayanları, 4-5 dakikada kapattırıyoruz. Ancak bu da yeterli değil. Taraftarlar bilinçlenmeli.”

“STEFAN KUNTZ YARDIM ETTİ”

Başkan Büyükekşi, ”Stefan Kuntz, Ferdi Kadıoğlu ve Salih Özcan’ın A Milli Takım’ı seçmesi konusunda yardımcı oldu.” dedi.

“YERDE YATMA DEVRİ BİTECEK”

“EURO 2028 ve EURO 2032’ye ev sahipliği yapmak için titizlikle hazırladığımız ön teklif dosyamızı UEFA’ya sunduk, şehirlerimizi de bildirdik. Umuyorum ve inanıyorum ki bu iki şampiyonadan birinin ev sahibi biz olacağız. “Dünya Kupası’nda uygulanan topun oyunda kaldığı süre göz önüne alınarak normal süreye eklenecek uzatma dakikalarının uygulamasını Süper Lig’de uygulamaya koyuyoruz. Böylece yerde yatma devri bitecek.”

HAKEMLERLE İKGİLİ AÇIKLAMALARA CEZA

“Hakemlere yönelik her türlü açıklamayı cezalandıracağız. Hakemin bir karar anında etrafını saran oyuncuların hepsi kart görecek. Hakem raporuna yazmadıysa, görüntüden ceza vereceğiz. VAR hakem sayımızı artırıyoruz. Avrupa’da VAR hakemliği yapan Abdülkadir Bitigen ve Mete Kalkavan’a VAR hakemliği görevi veriyoruz. Bu iki hakemimiz saha hakemliğine de devam edecek.”

Mehmet Büyükekşi, yabancı oyuncu sayısıyla ilgili ise ”Yabancı sayısı için yeni bir karar alınacak. Kulüpler Birliği ilk çalıştayını yaptı, değerlendirmelerini bize sunacaklar. Bütün paydaşlarımızla istişare ederek alacağız bu kararı.” açıklamasını yaptı.

YENİ WEB SİTESİ

“Süper Lig için yeni ve üç tabanlı web sitesi kuruyoruz, yakında futbolseverler ile buluşacak. Süper Lig web sitesiyle Premier Lig’de olduğu gibi bütün kulüplerimize sağlayacağımız sponsorluk ile naklen yayın geliri dışında bir gelir hedefliyoruz.”

Beşiktaş’tan TFF’ye: Yerli oyuncu bonservislerini ödeyin