Dünya koronavirüsle savaşırken bir salgın daha patlak verdi! 176 ölü…

Yayın tarihi: 27 Mart 2020 Cuma 2:41 pm - Güncelleme: 27 Mart 2020 Cuma 2:41 pm

Dünya, Çin’de ortaya çıkan ve global salgın haline gelen koronavirüsle mücadele ederken, Batı Afrika ülkelerinden Nijerya’da, hayvandan insana geçen ve ölümcül olabilen Lassa ateşi salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 176’ya yükseldiği açıklandı.

Dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken Batı Afrika ülkelerinden Nijerya ‘da da Lassa salgını etkisini sürdürüyor. Hayvandan insana geçen ve ölümcül olabilen Lassa ateşi salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 176’ya yükseldi.

Türkiye’de koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 75’e, vaka sayısı 3 bin 629’a yükseldi

LASSA SALGININDA 932 VAKA, 176 ÖLÜM

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinden (NCDC) yapılan açıklamada, ülkeyi etkisi altına alan salgında Edo, Ebonyi, Ondo ve Bauchi başta olmak üzere 29 eyalette 932 vaka tespit edildiği aktarıldı. Açıklamada, salgın nedeniyle sene başından bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 176’ya çıktığı belirtildi. Her yıl kurak dönemin yaşandığı kasım-mayıs aylarında yükselişe geçen Lassa ateşi salgınında 2019’da 129 kişi ölmüştü.

Koronavirüsün başladığı Çin’den bir virüs daha çıktı! 32 kişi karantinada

İLK KEZ 1969 YILINDA GÖRÜLDÜ

Mali, Togo, Gana, Liberya ve Sierra Leone gibi birçok Afrika ülkesinde görülen Lassa ateşine Nijerya’da ilk 1969’da ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde rastlanmıştı. Nijerya hükümeti, 2019’da Lassa ateşi nedeniyle ülkede “acil durum” ilan etmişti.

Fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan hastalık insandan insana geçebiliyor ve ölümcül kanamalı ateşe yol açıyor. Yetkililer, halka hijyen konusunda dikkatli olmaları, fare ve diğer kemirgenlerle temas etmemeleri uyarısında bulunuyor.