Dünya harikası Kapadokya’yı da betona gömecekler

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2020 Salı 9:37 am - Güncelleme: 14 Temmuz 2020 Salı 9:40 am

Kapadokya Alan Planları Yönetmeliği yayınlandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, bu yönetmelik ile Kapadokya’da tarih ve kültür yağmasının yasal altyapısının oluşturulduğunu söyleyerek, ‘Kapadokya büyük bir tehdit altındadır’ dedi.

Kapadokya Alan Planları Yönetmeliği yayınlandı. Kapadokya bölgesinde SİT alanı olup olmadığına bakılmaksızın ve koruma statülerinin bütünlüğü aranmaksızın, nazım imar ve uygulama imar planları yapılabilecek.

Katar sevdası sürüyor… Saros’u zehirleyecek proje tam gaz devam!

‘KAPADOKYA TEHDİT ALTINDA’

Sözcü’ye konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanarak 11 Temmuz’da yayınlanan yönetmeliğin 4. maddesini değerlendirdi:

“UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya’ya saldırılar devam ediyor. Bu yönetmeliğin 4. maddesi, talan ve işgalin meşrulaştırılmasıdır, Kapadokya büyük bir tehdit altındadır. Doğal ve tarihsel coğrafyada yeni paylaşım süreçlerinin başladığını görüyoruz. Kapadokya’nın yıllardır canına okudular şimdi de bu talanı meşrulaştırmaya çalışıyorlar. SİT alanları tehlike altında.”

Olimpos’un imar planı onaylandı: Birinci dereceden üçüncü derece SİT alanına çevrildi

Bakanlık, Kaş’ta iptal edilen SİT alanını talandan vazgeçemiyor