Dünya elektrikli otomobil için hazırlanıyor

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2020 Salı 4:35 pm

ABD’de en düşük elektrikli otomobil fiyatı 15 bin dolar iken Kandi’nin piyasaya girmesiyle fiyat rekabeti de kızışmaya başlayacak.

Dünya elektrikli otomobil için hazırlanıyor. Trump’ın Çinli üreticileri ABD pazarına sokmamak için aldığı tüm önlemlere rağmen Kandi’nin ABD’li üreticilerden çok daha ucuza fiyat verip otomobil satabilmesi ise ortalığı karıştırabilir. Kandi’nin modelleri henüz ABD’li üreticiler için “rakip” olarak görünmüyor olmasa da firmanın ABD pazarında fazla otomobil satması halinde Trump’ın hedefi haline gelmesi kaçınılmaz görünüyor.

elektrikli otomobil

Zira, ABD’de ve dünyada satışlarını artırıp ABD şirketlerine rakip olan Çinli Huawei ve TicToc’un başına gelmedik kalmadı. Huawei’nin sahibinin kızı ABD’de tutuklu bulunuyor. TicToc’un geliştiricisi ByteDance’ın sahipleri ise Çin casusu olmakla suçlanıyor ve Çin’in dışına çıkmaları halinde ABD istihabaratı tarafından kaçırılmaları ve tutuklanmaları bekleniyor.

Kandi, otomobilleri 2020’nin sonunda ilk olarak Teksas’ta satmaya başlayacak. Araçların satış fiyatı 20.499 dolar olacak. Ancak 7500 dolarlık vergi indirimiyle beraber, fiyat 13 bin dolara inecek.

Şirket, daha büyük sınıfta yer alan K23 isimli modelini ise 22.500 dolara satacak. Bu seviyede ise şirket artık Tesla ve Elon Musk ile doğrudan rekabet etmeye başlamış olacak.

Twitterda, istediği ülkede darbe yapmakla övünen Elon Musk, bu yüzden hırs yapıp Çin’de darbe yapabilir mi, bunu da yakında göreceğiz. ABD’nin Kandi’nin ABD’deki satışlarını engellemesi veya zora koşması ise çok olası görülmüyor zira ABD’li otomotiv üreticilerinin en çok otomobil sattığı pazarlardan biri Çin. ABD’nin Çin otomobillerinin ABD’de satışını zorlaştırması, ABD otomobillerinin de Çin’de satışını zorlaştıracak.

Koronavirüs antikor testi hayatınızı kurtarabilir: İşte detaylar!