Dün gece Türkiye’nin sosyal medya resmi!.. Kısıtlama böyle görüntülendi

Yayın tarihi: 28 Şubat 2020 Cuma 7:20 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2020 Cuma 7:22 pm

İnternetteki erişim kesintilerini gerçek zamanlı takip eden NetBlock.org platformunun verilerine göre, 27 Şubat saat 23:30 itibariyle sosyal medya platformları engelleme böyle görüntülendi. Gerçek zamanlı takip verilerine göre, Türkiye’deki operatörler Ağustos 2016’da başlayan Fırat Kalkanı ve Ekim 2019’da başlayan Barış Pınarı operasyonları sırasında da benzer kısıtlamalara gitmişti.

Suriye’nin İdlib kentinde dün gece Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik (TSK) saldırının ardından Türk Telekom’un sosyal medya platformlarına erişimi 27 Şubat saat 23:00 itibariyle kısıtlamaya gittiği, diğer büyük operatörler Vodafone ve Turkcell’in de yaklaşık 00:20’de aynı işlemi yaptığı bildirildi.

İnternetteki erişim kesintilerini gerçek zamanlı takip eden NetBlock.org platformunun verilerine göre, 27 Şubat saat 23:30 itibariyle sosyal medya platformları Twitter, Facebook, Instagram’a erişim tamamen, mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile video paylaşım sitesi Youtube’a da kısmen engellendi.

 

VPN nedir? İnternet erişimi VPN ile giderilebilir mi?

Bu operatörlerden kısıtlamalarla ilgili açıklama gelmedi

NetBlocks, operatörlerin kısıtlaması dışında Türkiye’de internet performansında bir sorun yaşanmadığını belirtse de sosyal medyadaki kullanıcılar internette genel bir yavaşlamanın olduğundan şikayetçi. Bu operatörlerden kısıtlamalarla ilgili açıklama gelmedi.

Kullanıcılar, bugün saat 10:30 itibariyle Twitter, Facebook ve Instagram’a hala giremezken, WhatsApp ve Youtube’a erişimde zorluk yaşanıyor. VPN uygulamalarıyla bu sitelere girilebiliyor.

NetBlocks’a göre, Türkiye’deki operatörler Ağustos 2016’da başlayan Fırat Kalkanı ve Ekim 2019’da başlayan Barış Pınarı operasyonları sırasında da benzer kısıtlamalara gitti.