Duman’ın Kufi’si çıktı: Bu aktroller daha iyi…

Yayın tarihi: 25 Haziran 2024 Salı 1:26 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2024 Salı 1:26 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Duman‘ın, 11 yıllık aranın ardından çıkaracağı yeni albümünden iki şarkı dün yayınladı. Grubun “Kufi” isimli şarkısında siyasi göndermeler dikkat çekerken, her iki eser de kısa sürede müzik platformlarında trend oldu.

Türk rock müziğinin önde gelen gruplarından Duman, 11 yıl sonra çıkaracağı 16 şarkılık yeni albümünden, “Kufi” ve “Nerde Benim Kafam” isimli iki şarkısını dün yayınladı. Grubun her iki parçası da YouTube ve çeşitli müzik platformlarında kısa sürede trendler arasına girdi. Duman hayranları, 11 yıllık aranın ardından çıkarılacak olan albümün iki parçasına beğeni ve yorum yağdırdı.

İKTİDARA ÜSTÜ KAPALI GÖNDERMELER

Eserlerinde politik bir göndermeler yapmasıyla bilinen grup, “Kufi” isimli parçasında iktidara üstü kapalı eleştirilerde bulundu. Duman’ın özellikle iktidarın sosyal medyada kullandığı ‘aktroller’ ile ilgili yaptığı “Bu gösteri kallavi, aktörleri daha iyi, bu aktroller daha iyi” göndermesi sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Şarkıda yer alan, “Padişahı yine deviremedik abi” Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gönderme olarak yorumlanırken, “Bu kuzular çok cahil, kurtlar şeytani, bu kurtlar şeytani” sözünün ise AKP’nin ortağı MHP’ye yönelik bir eleştiri olarak yorumlandı.

Duman’ın geçmişte çıkardığı “İyi De Bana Ne”, “Eyvallah”, “Özgürlüğün Ülkesi”, “Rezil”, “Manası Yok” ve “Masal” isimli parçaları da politik göndermeler içeren eserler olarak biliniyor.

GRUP İZİNSİZ ŞARKI KULLANIMI NEDENİYLE AKP’YE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Grup, geçmişte “Senden Daha Güzel” isimli eserlerinin AKP’nin bir etkinliğinde izinsiz bir şekilde kullanılmasına tepki göstermişti. Duman solisti Kaan Tangöze, “Sayın Cumhurbaşkanımız, statlarda geziyor işte böyle Z kuşağı için… Onun da haberi yok yani, arkadan ‘Senden daha güzel’i veriyorlar. O ne yapsın, bilmiyor canım. Birileri de çıkıp diyor ki, Duman parçasını vermiş falan filan… Bize soran olmadı arkadaşlar ben o kadarını söyleyeyim size. Seçimden sonra haklarımızı aramaya başlayacağız artık” ifadelerini kullanmıştı.

Şarkının sözleri şöyle:

“Elleri havada, kufi kafada

Şeker ezer aynada

Aynı ayran gibi temiz, kafası leziz

Yürüyo’lar saraya, saraya

Ben bu gezegene inemedim abi

Gökyüzü masmavi

Yıldızlar daha iyi

Bu yıldızlar daha iyi

Üsküdar’ı yine geçemedik abi

Bu atlar çok hain

Eşekler daha iyi

Bu eşekler daha iyi

Biz bu kafalara gelemedik abi

Bu gösteri kallavi

Aktörleri daha iyi

Bu aktroller daha iyi

Kargaları yine kovamadık abi

Korkuluk çok enayi

Kuşlar şeytani

Bu kuşlar şeytani

Ben bu gezegene inemedim abi

Gökyüzü masmavi

Yıldızlar daha iyi

Bu yıldızlar daha iyi

Padişahı yine deviremedik abi

Bu kuzular çok cahil

Kurtlar şeytani

Bu kurtlar şeytani”

HAYRANLARDAN DUMAN’A TEŞEKKÜR

Grubun şarkısında yer alan göndermeler, hayranlar tarafından beğenildi.

X’te şarkıyı yorumlayan bir hayran, “İşte bir Ferhan Şensoy, işte bir Levent Kırca, İşte bir Zeki Alasya, İşte bir Müjdat Gezen, işte bir Metin Akpınar. Dayatanlara aldırış etmeden korkusuzca topluma sanatını icra eden sanatçılar çok yaşa!” dedi.

 

Ekşi Sözlük’te paylaşım yapan bir kullanıcı, “Daha iyi söz yazarı, siyasi gönderme yapan bir grup ve sanatçı maalesef bu ülke topraklarına gelmemiştir” dedi.

YouTube’da yorum yapan bir başka hayran ise, “Ülkesinde yanlış giden şeylere tepkiye aç olan bizler için sanatla verilen tepki için teşekkürler Duman” ifadelerini kullandı.

Duman 11 yıl sonra geri döndü! Yeni albümden iki şarkı yayınlandı

Kaynak: HABER MERKEZİ