Düğününde Putin’le dans eden eski Avustralyalı bakan Rusya’ya taşındı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2023 Perşembe 12:23 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2023 Perşembe 12:24 pm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le dans eden eski Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Rusya’ya taşındığını açıkladı.

Düğününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dans eden eski Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl Rusya’ya taşındığını duyurarak, Ryazan Oblastı’ndaki Petrushovo köyüne yerleşti. Kneissl Rus medyasına verdiği bir demeçte Moskova’nın yaklaşık 350 kilometre güneydoğusundaki Ryazan Oblastı’nın Petrushovo köyünde bir tatil evi kiraladığını söyledi.

Kneissl, 5 Ağustos’ta köyde düzenlenen bir kutlamaya katılırken görüldüğü, kutlamanın sonunda köy halkına Rusça hitap ettiği kaydedildi. Kneissl, “Şu anda Petrushovo’da yaşıyorum ve bu atmosferi seviyorum. Çocukların burada oynamasını seviyorum. Buradaki atmosfer inanılmaz, sadece şimdi değil, her gün öyle görünüyor. Dışarıya baktığımda tavukları, ördekleri, keçileri görüyorum, bu benim dünyam, aynı zamanda Avusturya’da küçük bir köyde yaşadığım için benim de dünyam” ifadelerini kullandı.

Kneissl, en az bir ay daha köyde kalacağını belirterek, “geleceğinin ne getireceğini bilmediği” için daha uzun süre kalıp kalmayacağı konusunda yorum yapmadı.

Esad: Erdoğan’la neden buluşayım, bir şeyler içmek için mi?

‘PUTİN İLE EN SON 2019’DA GÖRÜŞTÜM’

Kneissl, 2018 yılında Putin’i düğününe davet etmişti. Kneissl ve Putin’in düğünde birlikte dans etmesi, dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iletişimini sürdürüp sürdürmediği sorusuna yanıt veren Kneissl, Putin ile en son 2019 yılında görüştüğünü söyledi.

Kneissl, geçen hafta St. Petersburg’da düzenlenen Rusya-Afrika Forumu’na katılmıştı.

2021’de Rus petrol devi Rosneft’in yönetim kuruluna atanan Kneissl, Haziran ayında Rus düşünce kuruluşu Rusya’nın Kilit Sorunları İçin Jeopolitik Gözlemevi’nin (GORKI) başına getirildi.

Erdoğan “Görüşmeye kapalı değiliz” demişti… Esad’dan açıklama!