Düden Gölü’nde yüzlerce ölü martı bulundu

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 1:21 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 1:45 pm

Konya’nın Kulu ilçesinde bulunan Düden Göleti’nde yüzlerce martı ölü olarak bulundu.

Yüzlerce yetişkin ince gagalı ve karabaş türü martı Düden Göleti’nde ölü bulundu. Olay yerine giden doğa ve kuş fotoğrafçısı Fahri Tunç, martıların büyük ihtimalle zehirlenme sonucu öldüklerini söyledi.

Tunç, “Şu anda Kulu Düden gölündeyiz. Düden Gölü değil artık, çok küçük bir gölet kalmış. Etrafta çok fazla ölü martı var. Bizim bu kıyıda saydığımız sadece 250 küsur civarındaydı karşı tarafta da bir sürü ceset var, oraları saymadık. Yavrular etrafta dolaşıyorlar, anne-baba yok yanlarında, onlar da ölecekler çünkü besin kaynakları yok. Anne babaları öldü çünkü. Bu martılar büyük ihtimalle bir zehirlenme sonucu öldü.” diye konuştu.

Doğa ve kuş fotoğrafçısı Fahri Tunç

Alandaki diğer kuşların da zehirlenme ihtimali olduğunu söyleyen Tunç, “Eğer öyle bir şey olduysa, varsa buradaki kuşlar neticede başka yerlere göç edecekler, orada bu hastalığı yayacaklar. Başka bir hastalıkları varsa buralarda yayılacak. Yani eğer bu kimyasal bir atıktan kaynaklıysa bu daha büyük bir tehlike. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, bu kadar martının ölmesi hiç normal değil” ifadelerini kullandı. Tunç sadece yavru martıların hayatta kaldığını aktardı.

Ulusal öneme sahip gölde balık ölümleri