Dublör kullanarak sahte sağlık raporu hazırlayan çeteye operasyon! 11 kişi tutuklandı

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 6:27 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 6:28 pm

Mersin merkezli sekiz ilde ‘dublör’ kullanarak sahte sağlık raporu düzenleyen çeteye operasyon düzenlendi. Haklarında işlem yapılan 56 kişiden 11’i tutuklandı. Tutuklular arasında Mersin Sağlık Müdürlüğü’nden  üç personelin de olduğu kaydedildi. 

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir istihbarat üzerine başlattığı teknik takip çalışması sonucunda Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 8 ilde belirlenen adreslere arama kararı çıkartıldı.

Özel Hareket Şube ekiplerinin de destek verdiği Mersin merkezli İstanbul, Ankara, Konya, Adıyaman, Muş, Şırnak ve Kahramanmaraş’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. 265 polisin görev aldığı operasyonda 56 adreste arama yapıldı. Mersin Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan 2 hemşire ile bir sağlık memurunun aralarında bulunduğu 56 kişi hakkında “resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet’ suçundan gözaltına alındı. Düzenlenen operasyonda belirlenen adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda suç unsuru belge ve dijital malzemeye de el konuldu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİYLE MAHKEMEYE ÇIKARTILDILAR

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkartılan zanlılardan 3 sağlık görevlisi memurun da bulunduğu H.Y.K., H.Ç., M.G.A., B.Y., S.B., N.T., K.U., R.V., Ö.B., S.V., A.T. tutuklandı. B.A., R.N.T., M.G., Z.E., D.S., C.K., Y.A., M.E., V.G., M.E.K., S.D., G.B., isimli 12 zanlı hakkında ev hapsi kararı alındı. Y.Y, F.B., Y.S.M., Ö.U., isimli 4 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

ENGELLİ HAKLARINDAN YARARLANDILAR

Sahte rapor çetesinin para karşılığı rapor alacak kişilerin yerine hastalığı olan dublörler sokarak sahte sağlık raporları aldığı, devletten engelli maaşı ve ÖTV indirimiyle kamuyu zarara uğrattığı saptandı.

 

Okul müdüründen engelli memura şiddet!