Dubai’de doktorluk yapanlara 10 yıllık altın vize veriliyor

Yayın tarihi: 13 Şubat 2022 Pazar 12:56 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 1:00 pm

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yönetimi, Covid-19 pandemisi sırasında yeni bir yönetmelik yayınlayarak ülkede çalışan lisanslı doktorlara 10 yıllık altın vize vermeye başladı.

www.dubaidedoktorluk.com danışmanlık şirketinin yöneticilerinden Taha Yılmaz, 10 yıllık altın vizenin daha önce ülkeye çok büyük yatırım yapan işadamlarına verilirken 2021 yılından itibaren lisanslı doktorlara da verilmeye başlandığını söyledi. 10 yıllık altın vizenin sayesinde Dubai ve Abudhabi gibi BAE şehirlerinde 10 sene boyunca oturma ve çalışma izni hakkı elde ediliyor. Her 10 senede bir bu vize yenilenebilecek.

BAE yönetiminin altın vize kararından sonra özellikle Dubai ve Abudhabi’de doktor olmak isteyen Türk doktor sayısında artış olduğunu belirten Taha Yılmaz, BAE’de çalışabilmek için bir denklik süreci olduğunu hatırlattı. Denklik sürecinin başarıyla sonuçlandırılmasının önemine dikkat çeken Yılmaz, 10 yıllık altın vize sahibi olabilmek için denklik işlemlerini tamamlamış lisanslı bir doktor olmak gerektiğininin altını çizdi.

dubaidedoktorluk.com internet sitesinde denklik süreci ile ilgili bir çok bilginin bulunduğunu söyleyen Yılmaz, “Son aylarda özellikle Dubai’de doktor olmak isteyen Türkiye’den doktor sayısında çok fazla bir artış oldu. Her gün Türkiye’den yazan birçok doktora bilgi akışında bulunuyoruz. Türkiye’deki doktorların maaşları yetersiz bulması, çalışma koşullarından ve saatlerinden şikayetçi olması da Dubai’de doktor olarak çalışmak istenmesinin en temel diğer sebepleri. 10 yıl boyunca hiçbir sponsora ihtiyaç duyulmadan çalışma ve oturma iznine sahip olunabilmesi tabiri caizde iştahları iyice kabarttı. Avrupa ve ABD’den sonra Dubai de Türk doktorlar için cazibe merkezi hâline geldi. Altın vize sahibi doktorların eşi ve çocukları da bu haktan faydalanabiliyor. Aslında bu bir nevi vatandaşlık gibi bir şey. Çünkü 10 sene boyunca hiçbir sponsora ihriyaç duymadan Dubai’de çalışabiliyor ve yaşayabiliyorsunuz. Altın vize sahibi olmayan kişiler, Dubai’de yaşayabilmek ve çalışabilmek için bir sponsora ihtiyaç duyuyor.” diye konuştu.

Dubai’de çalışmak isteyen Türk doktor sayısının artmasından sonra danışmanlık verdiğini iddia eden birçok kişi ve profesyonel olmayan kuruluşların ortaya çıktığını söyleyen Yılmaz, Dubai’de doktorluk yapmak isteyen Türk doktorları bu konuda uyardı. Sistemin çok dinamik olduğu için kurallarının değişebildiğini belirten Yılmaz, sorunsuz bir süreç için profesyonel bir destek alınması gerektiğini belirtti.