DSP’den istifa eden Onur İste Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı

Yayın tarihi: 9 Nisan 2023 Pazar 8:55 am - Güncelleme: 9 Nisan 2023 Pazar 8:55 am

AKP ile görüşmenin ardından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerine yönelik açıklamasının ardından partiden istifa eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Onur İste, “Bir oyum var, onu da Kemal Kılıçdaroğlu lehine kullanacağım” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıklamasının ardından partide karara itiraz sesleri yükseldi, istifalar da peş peşe geldi. Genel başkan yardımcıları Onur İste, Selçuk Karakülçe ve Dilara Tambova görevlerinden istifa etti.

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre, istifa eden isimlerden Onur İste, “2010 referandumunda ‘hayır’ dedik. 2017 referandumunda da ‘hayır’ dedik, parlamenter sistemi savunduk. Fikirlerimiz değişmedi” dedi. İste, “ “Bir oyum var, onu da Kemal Kılıçdaroğlu lehine kullanacağım” ifadesini kullandı.

SEBEP MİLLET İTTİFAKI’NDAN TEKLİF GELMEMESİ

‘DSP’nin yeri Millet İttifakı olmalıydı’ diyen İste şöyle konuştu: “Bu DSP’nin yapabileceği bir tercih değildi. Çünkü ev sahiplerinin sizi davet etmesi gerekir. Bu büyük yanlışa imza atan arkadaşlarımın bu karar düşme nedenlerinin Millet İttifakı’ndan bir teklif gelmemesi olduğunu düşünüyorum.”

DSP’liler Cumhur İttifakı’nı kabul etmiyor! Eski onlarca bakan ve milletvekilinden ortak karar