DSP Cumhur İttifakı’na katıldı!

Yayın tarihi: 7 Nisan 2023 Cuma 4:35 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2023 Cuma 5:16 pm

Demokratik Sol Parti 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

“ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEĞİZ”

Aksakal, açıklamasında “DSP doğru ve tutarlı olan bir partidir. DSP’nin bir devlet tecrübesi vardır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçimlerde desteklenmesi konusunda görüşümüzü paylaştık.” ifadelerini kullandı.

Aksakal, şöyle konuştu:

“Bugün AK Parti heyeti bizleri ziyaret ettiler. Türkiye’nin içinde bulunduğu iç ve dış gelişmeleri ve bizim DSP olarak bu gelişmelere yönelik politikalarımızın ve ilkeli duruşumuzun önemli bir özellik olduğunu da vurgulayarak yaşadığımız bu sıkıntılı dönemde DSP’nin parlamentoda da bir güç katkısının önemine vurgu yaparak bizimle yol yürüme arzularını iletmişlerdi. Bunu değerlendirdik.

“AKP LİSTELERİNDEN PARLAMENTOYA GİRECEĞİZ”

“DSP önemli bir görev üstlenecektir. DSP’nin varoluşu Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü, anayasasının ilk 4 maddesindeki hususların sonuna kadar korunması üzerine kurgulanmıştır. DSP’nin bir devlet tecrübesi vardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçimde desteklenmesi yönünde görüşümüzü oluşturduk. Biz seçimlere katılmıyoruz. AKP listelerinden parlamentoya gireceğiz”

Kılıçdaroğlu görüşünce AKP DSP’nin kapısını çaldı