DSP adayı Atatürk’e hakaret eden gazeteye konuştu: Tek solcu benim

Yayın tarihi: 22 Şubat 2019 Cuma 11:16 am - Güncelleme: 22 Şubat 2019 Cuma 11:16 am

DSP Ankara adayı Haydar Yılmaz Atatürk ve cumhuriyet düşmanı tetikçi Yeni Akit gazetesine konuştu. Yılmaz, “Ankara’da solun adayı var mı? Yok. CHP’den aday gösterilen arkadaş şimdiye kadar CHP’liyim, ya da solcuyum demiş mi? Böyle bir şey söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

DSP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Haydar Yılmaz Akit gazetesinden Ömer Faruk Şahin’e bir röportaj vererek CHP’nin HDP ile işbirliği yaptığını, seçilirse ‘dikey yapılaşma’ ile mücadele edeceğini ve Ankara’daki tek sol aday olduğunu söyledi.

DSP konuyu bu noktaya getirdi: CHP kapatılsın

1999-2004 yılları arasında CHP’den Çankaya Belediye Başkanlığı yapan 31 Mart seçimlerinde ise DSP’nin Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, Akit muhabirine şunları söyledi, “Ankara’da solun adayı var mı? Yok. CHP’den aday gösterilen arkadaş şimdiye kadar CHP’liyim, ya da solcuyum demiş mi? Böyle bir şey söz konusu değil. Cumhuriyet Halk Partisi’ni yöneten kadrolar şu anda solu da paramparça ederek insanları çaresiz hale getirdiler. Sadece Haydar Yılmaz değil, tüm Türkiye’de istifa edenlerin, gidenlerin, bağımsız aday olanların haddi hesabı yok. İstanbul’dan Ankara’ya ‘Temiz toplum, temiz siyaset’ diyerek yürüyen örgütler var… HDP ile gizli ittifak iddiaları basında sıkça yer alıyor. Onlar da bunu yalanlıyorlar mı bilmiyorum. Ama çok fazla yazılıp çiziliyor. Burada belediye başkanlığı yapmış birisi olarak Ankara’yı tanıyan biriyim. Yeşil alanların korunmasına çok önem veren biriyim. Eğitim, kültür ve sanat bizim için çok önemli başlıklar. Dikey yapılaşma meselesine de el atacağım.”

AKİT GAZETESİNİN SKANDALLARINDAN BAZILARI; Gerici Akit gazetesi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını, PKK terör örgütünün İmralı’daki lideri Abdullah Öcalan ile FETÖ’nün ele başı Fethullah Gülen’le yan yana kullandı. Dinci Akit sitelerinde yayımladıkları yazılarında da, 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk’ü ananlar ile FETÖ’cüleri ve PKK’lıları aynı saftaymış gibi gösterdi.

Provokatif yayınları ve azılı Atatürk düşmanlığıyla bilinen gerici Yeni Akit gazetesi, Atatürk anıtının kaldırılmasını, ‘Elhamdülillah, Rize özgürlüğüne kavuştu!’ başlığıyla duyurdu.