DSÖ’den Omicron için aşı açıklaması

Yayın tarihi: 1 Aralık 2021 Çarşamba 4:00 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2021 Çarşamba 4:07 pm

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Omicron varyantı için yeni bir aşıya gerek olmadığını belirterek, “Mevcut aşılarda yapılacak küçük ayarlamalar yeterli” açıklamasını yaptı.

Koronavirüs salgınında yeni varyant Omicron dünyayı alarma geçirirken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) aşıya ilişkin önemli bir açıklama yaptı. DSÖ, Omicron varyantının ortaya çıkışının tetikte olunması gerektiğini yeniden gösterdiğini söyledi.

Örgüt, halihazırda tespit edilen Omicron varyantı vakalarının hafif seyrettiğini ve ciddi vakanın olmadığını bildirdi. DSÖ, aşı olmuş kişiler de dahil olmak üzere, maske takmanın ve hijyenin önemine dikkat çekti.

Uğur Şahin’den ‘aşılar Omicron’a etkili olacak mı?’ sorusuna yanıt

“AŞILARDA KÜÇÜK AYARLAMALAR YETERLİ”

Aşılar ile ilgili de konuşan Dünya Sağlık Örgütü, Omicron varyantının aşıların etkinliğini azalttığını söylemek için herhangi bir kanıt olmadığını aktardı.

DSÖ, yeni koronavirüs aşısına gerek olmadığını, mevcut aşılarda yapılacak küçük ayarlamaların yeterli olabileceğini belirtti. Omicron varyantı ile birlikte tanımlanan 40’tan fazla farklı mutasyon olduğunu söyleyen DSÖ, Avrupa’nın halihazırda pandeminin merkez üssü olduğunun altını çizdi.

Omicron alarmı: İngiltere maske kararından vazgeçti

Dünyayı alarma geçiren Omicron varyantının farkı ne?