DSÖ’den korkutan açıklama: Hayvanlara koronavirüs bulaştırabilirsiniz

Yayın tarihi: 5 Nisan 2021 Pazartesi 8:14 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2021 Pazartesi 8:14 pm

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Rusya Temsilcisi Melita Vujnovic’ten endişelendiren bir açıklama geldi. Vujnovic koronavirüsün insanlardan hayvanlara bulaşma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Yeni tip koronavirüs salgınında vaka sayıları dünya genelinde hız kesmeden artmaya devam ederken Dünya Sağlık Örgütü’nün Rusya Temsilcisi Melita Vujnovic’ten yeni bir açıklama geldi. Virüsün insanlar ve hayvanlar arasında nasıl yayıldığına ilişkin konuşan Vujnovic, koronavirüsün insanlardan kedilere, köpeklere, vizonlara, rakun köpeklerine, aslanlara ve kaplanlara bulaşabildiğini söyledi.

DSÖ’nün koronavirüsün diğer hayvanlar üzerindeki etkilerini araştırdığını belirten Vujnovic, “Kovid-19 esas olarak insandan insana bulaşma yoluyla yayılıyor, fakat Covid-19 zoonotik bir virüs olması nedeniyle insandan hayvana bulaşma bulguları bulunuyor” dedi.

“İNCELEME DEVAM EDİYOR”

Ara taşıyıcının henüz tanımlanmadığını ifade eden Vujnovic, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Aralarında vizon, köpek, evcil kedi, aslan, kaplan ve rakun köpeklerinin de bulunduğu enfekte insanlarla temas eden birkaç hayvanın Kovid-19 testlerinde pozitif sonuç tespit edildi. Virüsün diğer hayvan türleri üzerindeki etkisini inceleme süreci ise devam etmektedir”