DSÖ’den flaş uyarı! “Covid-19 salgını bitmiş olmaktan çok uzak”

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 7:53 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 7:53 pm

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Covid-19 Acil Durum Komitesi Başkanı Didier Houssin, Covid-19  salgını ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Houssin, salgının bitmediğini belirterek, “gardımızı düşürmenin zamanı değil” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Covid-19 Acil Durum Komitesi Başkanı Didier Houssin, örgütün Cenevre’deki merkezinde basın toplantısı düzenledi. Houssin, Covid-19 salgının bitmediği beelirterek, salgına karşı “gardımızı düşürmenin zamanı değil” dedi.

Euronews’in aktardığına göre; bu konuda görüş birliği olduğunu hatırlatan Houssin, “Covid-19 pandemisi açısından durum bitmiş olmaktan çok uzak” diye konuştu.

VİRÜSÜN GELECEĞİNE DAİR 3 SENARYO

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz ay sonu  Covid-19’un evrimine dair 3 senaryo bulunduğunu açıklayarak, “En iyi senaryoda, bundan sonra güçlendirici aşı dozlarını gerekli kılmayacak şekilde az varyant görmüş olacağız. İkinci senaryoda virüsün evrim geçirmeye devam ettiğini, fakat aşılamalar sayesinde ağır hastalık oranının azaldığını görebiliriz. En kötü senaryoya göre ise bundan sonra virüsün daha şiddetli ve bulaşıcı varyantlarının çıktığını, bu yeni tehdide karşı hiçbir aşının işe yaramadığını görebiliriz.” ifadelerini kullandı.

DSÖ ÖNLEMLERİ HIZLA KALDIRMAYIN DİYOR

Ülkelere Covid- 19 önlemlerini çok hızlı bırakmama uyarısını yineleyen DSÖ takip ve test sisteminin rafa kaldırılmasının yeni varyantların daha kolay yayılmasının önünü açabileceği öngörüsünde bulunuyor.

Covid-19 aşı tüpünde sivrisineğe rastlandı! 765 bin aşı geri çekildi